Ny lokalplan kan bane vej for vandrehjem ved populær badestrand

Ruth og Jens Uth Toldstrup har købt Brødhuset i Saxild for at erstatte det med et vandrehjem. Mandag aften sendte byrådet dem et skridt videre i bestræbelserne. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Ny lokalplan kan bane vej for vandrehjem ved populær badestrand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brødhus skal erstattes af vandrehjem, og der må bygges i to etager ifølge lokalplansforslaget.

Saxild Strand: Om der er behov for flere overnatningsmuligheder i Odder Kommune er byrådsmedlem Marianne Hundebøll (SF) lidt i tvivl om. Men det håber hun at blive lidt klogere på, når et forslag til en lokalplan, der giver mulighed for at bygge et vandrehjem ved Saxild Strand, har været i høring.

- Jeg håber, høringsfasen kan give mig ny viden, sagde Marianne Hundebøll, da hun og resten af byrådet stemte for at sende forslaget i høring.

Forslaget handler om området ved Trekanten ved Saxild Strand, hvor Brødhuset hidtil har holdt til. Her vil grundens nye ejere gerne have lov at rive det nuværende butikshus ned og genopbygge det i to etager i syv meters højde for at etablere et vandrehjem med 12 overnatningsmuligheder, fælles faciliteter og mulighed for måske også at drive butik.

Kommunen hørte første gang om ideerne med et vandrehjem i maj måned. Altså for cirka et halvt år siden, og det er hurtigt i kommunale regi.

- Det her lokalplanforslag er lavet i ekspresfart, indledte Ole Lyngby Pedersen (V) som formand for miljø,- teknik- og klimaudvalget behandlingen af sagen.

Og den effektivitet blev bemærket i hele byrådet, som heller ikke var lang tid om at blive enige om at sende forslaget i otte ugers høring.

- Vi bakker op om høringen og vil lytte til kommentarerne, sagde Leif Gjørtz Christensen (EL).

Det samme sagde Martin Mikkelsen (K).

Lokalplanen er afhængig af, at byrådet samtidig vedtager et tillæg til kommuneplanen, der skal gøre det muligt at godkende den ønskede bebyggelsesprocent og byggehøjde.

Ny lokalplan kan bane vej for vandrehjem ved populær badestrand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce