Ny leder: biblioteket skal ud til borgerne

Allan Malver begyndte 1. marts som leder af Odder Bibliotek. Foto: Søren E. Alwan

Ny leder: biblioteket skal ud til borgerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den nye leder roser medarbejderne for at få meget ud af bibliotekets muligheder.

Odder: Hvilken bog ligger på natbordet hos Allan Malver? Et nærliggende sted at begynde et interview, der skal forsøge at give et billede af den nye leder af Odder Bibliotek.

Men nej. Selv om han godt vil fortælle lidt om natbordets indhold, så er tip til gode bøger ikke hans spidskompetence. Han koncentrer sig om opgaven med at lede biblioteket og de ansatte.

- Jeg læser ikke selv mange skønlitterære bøger, men jeg har dygtige folk til at inspirere til gode litterære oplevelser. Der er rigtig mange andre opgaver, der er vigtige i mit arbejde som biblioteksleder, siger Allan Malver.

En af opgaverne bliver at få fat i nogle af dem, der ikke i forvejen bruger biblioteket. Det kan ske ved, at biblioteket kommer ud til dem i stedet for at vente på, at de finder ind til bygningen på Mejerivej.

- Biblioteker har traditionelt tænkt, at de har noget, folk skal ind til. Men vi vil gerne ud. Når vi laver et foredrag, kunne det også være i Hou, og vi vil gerne ud til skoler og daginstitutioner, siger han.

Allan Malver ved godt, at Odder ligger helt i bund, når man måler på udgifterne til biblioteket pr. indbygger. (Næstsidst ifølge Økonomi- og Indenrigsministeriets kommunale nøgletal, red.).

Allan Malver
Er 43 år, født i Frederikshavn og bor i Mårslet med sin kone Trine og deres tre døtre. Allan Malver er fra Frederikshavn og som 14-15-årig begyndte han på en radiostation, hvor han bl.a. var programchef.Han er cand. mag. i medievidenskab fra Aarhus Universitet og har tidligere været kommunikations- og formidlingskonsulent på Randers Bibliotek. Han begyndte som leder af Odder Biblioteket 1. marts, og kom fra en stilling som formidlingschef på Koldingbibliotekerne.

Med det nye job sparer han ca. 10 timers transporttid hver uge, og det bekommer familiefaderen godt.
Der er mange potentielle brugere, som Odder Bibliotek gerne vil have fat i. Foto: Søren E. Alwan
Der er mange potentielle brugere, som Odder Bibliotek gerne vil have fat i. Foto: Søren E. Alwan

Vi er gode og billige

- Jeg er kommet til et rigtigt veldrevet bibliotek. Vi kan være stolte af, at vi laver det godt og billigt. Jeg har ni medarbejdere, der er flittige og kompetente, og de er utroligt dygtige på de sociale medier. Jeg kan se en stor loyalitet fra borgernes side, og det er også de ansattes skyld, siger Allan Malver.

Omkring 8000 ud af kommunens 22.000 borgere er aktive lånere.

- Vi vil gerne ud og snakke med dem, vi ikke har så godt fat i. Som bibliotek er vi nødt til at anskue, at vi ikke er her på grund af bøger, men på grund af mennesker.

- Mennesker er passionerede omkring litteratur, og på den måde bliver det et vigtigt område. Men litteratur er mere end bogen. Litteratur er også vor kultur og at sætte sig ind i andre menneskers kultur. Det handler om at vise mennesker nye nuancer og bygge ovenpå det, vi ved og antager. Der er en masse ting i det, og det gælder om at sætte lidt mere bredde på, mener Allan Malver.

Personalet på biblioteket får masser af ros af deres nye leder. Foto: Søren E. Alwan
Personalet på biblioteket får masser af ros af deres nye leder. Foto: Søren E. Alwan

Det ligger på natbordet

Han er ikke fanatiker, når det gælder spørgsmålet om papirbog eller digitale udgaver af samme historie eller endog filmatiseringer.

- Det handler om at koble læring med oplevelser. Vi har en velkomst for tilflyttere, hvor vi fortæller om mulighederne i kommunen og giver dem viden om den kommune, de flytter til. Og integrationsområdet er en lignende opgave. Og det er værd at kigge på, om der kunne laves en løsning på at komme ud i oplandet med biblioteket. Der findes mange smarte tekniske løsninger, siger Allan Malver.

Og så var der spørgsmålet om natbordet.

- Jeg læser rigtigt meget faglitteratur, lige nu er jeg i gang med en bog om bibliotekers udvikling, og jeg holder også af Svend Aage Madsen. Og så har jeg en notesbog, jeg skriver gode ideer ned i, siger Allan Malver og griner.

Ny leder: biblioteket skal ud til borgerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce