Nitte vil afprøve drømmen om egen restaurant på Tunø

Anita Brønning er kommet på Tunø i hele sit liv. Fra 1. marts bliver hun forpagter af Det Gamle Merie på øen. Privatfoto

Nitte vil afprøve drømmen om egen restaurant på Tunø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anita Brønning har forpagtet Det gamle Mejeri

Tunø: Efter en sommer som frokostansvarlig på Thunø Kro samt erfaring fra røgeriet på havnen har 50-årige Anita Brønning fra Vestbirk taget det store skridt og fået fod under eget restaurantionsbord på den lille ø i Kattegat.

Helt sin egen er hun nu ikke blevet, idet hun i første omgang har lejet Det Gamle Mejeri, som ud over restaurant også rummer otte værelser, og som i årevis har været drevet og ejet af Elsebeth Nielsen.

Elsebeth Nielsen har imidlertid længe og forgæves ønsket at sælge, så da Anita Brønning tilbød at forpagte stedet for en sæson, sagde hun ja. Nøglen skifter hænder 1. marts.

- Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang og er sikker på, at der er plads til både Thunø Kro, røgeriet på havnen og Det gamle Mejeri. Vi skal brande Tunø på bl.a. mad og på, at man kan tage et valg, når man skal ud og spise på øen, siger Anita Brønning, der er kommet på Tunø i hele sit liv og nyder at have både en mor og et sommerhus på øen.

- Tunø rummer masser af mulighed for fordybelse, og det tiltaler mig. Derfor har jeg i årevis plaget min mand om at flytte derover. Men foreløbig forgæves, så vi beholder vores faste adresse i Vestbirk, siger den nye restauratør, der altid er blevet kaldt Nitte.

Jo mere, vi har at tilbyde, desto flere turister kan vi trække til Tunø. Det kan jeg forhåbentlig bidrage med denne sommer.
Anitas Brønning, ny forpagter af Gæstgiveriet Det Gamle Mejeri

Fra pædagog til forpagter

Det er første gang hun får det overordnede ansvar for et helt spisested. Langt det meste af sit voksenliv har hun arbejdet som pædagog, men efter en nedtur på grund af stress, tog hun i 2015 orlov. I dag arbejder hun igen som pædagog, men nu som tilkaldevikar.

- Planen er, at jeg 1. marts rykker til Tunø og begynder at klargøre Det Gamle Mejeri. Sommerens menu er allerede lagt ud på www.detgamlemejeri.mono.net, ligesom man netop nu kan købe et to dages ophold på Deal.dk, siger Anita Brønning.

- I forhold til Elsebeth har jeg ikke så meget nyt under opsejling, ud over at jeg vil forlænge sæsonen. Derfor åbner mejeriet i år til påske. Hvornår jeg lukker ned for vinteren er endnu uvist, men det er min ambition at holde åbent for selskaber året rundt, Anita Brønning, der også er gået på jagt efter et par hjælpere til den kommende sæson.

Nitte vil afprøve drømmen om egen restaurant på Tunø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce