Midt i den bidende vinterkulde: Lars sover i telt i baghaven

Så er det sengetid. Lars Aarø har sovet i telt siden i lørdags, da kulden så småt begyndte at sænke sig over Danmark. Privatfoto

Midt i den bidende vinterkulde: Lars sover i telt i baghaven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mens de fleste af os rykker indendørs, når kulden hærger, gør Lars Aarø fra Odder det stik modsatte: Han slår telt op og overnatter i familiens have.

Odder: I tirsdags nærmest stormede det, så da vågnede jeg et par gange, fordi teltdugen larmede. Men ellers har jeg i den forgangne uge fået indhentet mange timers søvnmangel.

54-årige Lars Aarø, der bor i Søkrogen i Odder, har i hele sit liv været glad for naturen og brugt den mere end de fleste. Også i den forgangne uge, hvor han i bidende kulde har overnattet i telt ude i familiens have.

Projektet startede sidste lørdag, da vejrprofeterne gik totalt amok og lovede både russiske kuldegrader og snestorm i stort set hele Danmark. Det var guf for den tidligere formand for Odder og Omegns Sportsfiskerforening, og i løbet af dagen fik han slået sit lave fjeldtelt op og lagt liggeunderlag samt en madras ud i det.

Ved sengetid sagde han godnat til hustruen Karin Lindgaard, som lukkede ham ud af terrassedøren - og under 10 minutter senere snorksov han.

- Det er så skønt at krybe ned i sin sovepose i hård frost. Selvfølgelig skal kulden ikke have hele æren, for jeg elsker også outdoorlivet, når jeg om sommeren er på fjeldtur i Sverige, eller når jeg er på fisketur. Men på en eller anden uforklarlig måde forstærker frosten altid oplevelsen af frihed. Naturen føles bare så ufattelig ren og ægte, siger Lars Aarø, der i gennemsnit sover i telt ca. en måned om året.

Jeg ved det ikke, men måske er det den tørre luft ved frostvejr, som giver så god nattesøvn.
Lars Aarø
Nogle aftener har der ikke ligget sne i haven, men jorden har været piv-frossen. Privatfoto
Nogle aftener har der ikke ligget sne i haven, men jorden har været piv-frossen. Privatfoto

Ultra god nattesøvn

Mens det vel egentlig er logisk nok, at man sover ekstra godt efter en dags vandring i de svenske fjelde, føler Lars Aarø ikke, at han behøver have været fysisk aktiv for at få sig en gang "ultra god nattesøvn", når termometret viser frostgrader.

Ganske vist starter han altid dagen med en halv times vandring i Stampmølleskoven, men senere kan arbejdsdagen ofte nå at blive både stressende og udmattende på den dumme måde, før han går til køjs. Derfor når han heller ikke altid at finde "ro i sjælen", før han rammer dynerne. Og det giver urolig søvn.

Anderledes har det været i denne uge og de andre gange, han har lukket sig ud af huset og ind i den kolde have.

Selv om
Selv om "vintercampisten" har slået sit telt op i sin egen have og midt i et villakvarter, er stilheden ifølge Lars Aarø nærmest mærkbar om natten. Privatfoto

Sanserne forstærkes

- Det er en lidt længere proces, idet jeg altid først laver mig en kop varm te, klæder mig i varmt tøj, siger godnat til Karin og går ud af havedøren med soveposen over nakken. Når jeg mærker kulden og ser den klare måne, bliver tilværelsen pludselig så uendelig let. Sanserne forstærkes, så man nærmest hører stilheden, siger Lars Aarø, der forgæves har forsøgt at lokke fruen med ud i kulden.

Men hun foretrækker de varme dyner. Lidt mere held har han haft med de tre nu voksne børn, hvoraf kun en enkelt stadig bor hjemme. De har ofte gjort ham selskab i haven - i regn, sne og sommervarme.

- Det er bestemt hyggeligt, og forhåbentlig har jeg givet dem nogle af de fantastiske naturoplevelser, som også mine forældre gav mig. Men det rører mig nu heller ikke at være helt alene i teltet som i denne uge. Kald det bare lidt floskelagtigt, men det er altså som om, at man får nulstillet sig hoved, når man lyner teltet til, pakker sig ned i soveposen og lukker øjnene, siger han.

- Og ved du hvad? Myg findes ikke i frostvejr.

Midt i den bidende vinterkulde: Lars sover i telt i baghaven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce