MTB-formand: Vi holder os fra skoven i maj

Mountainbikesporet i Bisgaardsskoven er spærret i maj, og det har MTB Odder oplyst sine medlemmer om. Foto: Hans Jørgensen

MTB-formand: Vi holder os fra skoven i maj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Esben Nedergaard vil ikke i clinch med DN Odder. Mountainbike-spor er lavet efter aftale med kommunen, oplyser lederen af MTB Odder.

Odder: Husk. Vi kører ikke på sporet i hele maj måned, står der på MTB Odders Facebookside. Klubben ved godt, at sporet i Bisgaardsskoven ikke må bruges i maj.

- Vi henstiller kraftigt til vores medlemmer, at de ikke bruger den i maj. Men vi har en idé om, at mange andre end vores medlemmer bruger skoven, siger klubformand Esben Nedergaard.

Foreningen MTB Odder har omkring 30 medlemmer, men der er flere end 300 brugere af klubbens Facebookside.

Hver tirsdag er der træningsaften, og selv om mødestedet er ved skoven, foregår klubtræningen på de almindelige veje.

- Vi kører på vejene, ligesom vi gør om vinteren, når det er mørkt, tilføjer formanden.

Klubformanden ikke meget for at kommentere kritikken fra formanden for DN Odder, Ib Salomon, om at mountainbikerne er ved at erobre skoven. Eller at sporet i skoven går ud over det tilladte.

- Vi har et samarbejde med kommunen. Jeg har ikke nogen holdning til, hvad Ib Salomon har forestillet sig. Vi har været i dialog med kommunen om banen, og alt, vi har lavet, er i overensstemmelse med dem, siger Esben Nedergaard.

Overtog projekt
Det var oprindeligt Odder Atletik & Motion og Odder Cykel Klub, der henvendte sig til kommunen med ønsket om et mouitainbikespor. Det kom til at ligge i den del af Bisgaardsskoven, som kommunen ejer. I slutningen af 2018 blev MTB Odder stiftet, og foreningen har nu omkring 30 medlemmer. Da MTB Odder blev stiftet, overtog den deltagelsen i projektet.
Man må ikke køre på mountainbike i skoven i maj, står der på et infoskilt ved indgangen. Foto: Hans Jørgensen
Man må ikke køre på mountainbike i skoven i maj, står der på et infoskilt ved indgangen. Foto: Hans Jørgensen

Banen udfordrer

- Fordelen ved en bane er, at den bliver vedligeholdt, og så er der nogle tekniske udfordringer. Og som klub må vi ikke bare køre ud i de private skove, siger Esben Nedergaard.

Derfor kører klubbens medlemmer på andre mountainbikebaner i byer som Silkeborg, Aarhus og Horsens. Her er sporene ikke lukkede i maj.

- Men det er sådan, det er i Odder, siger Esben Nedergaard.

Klubbens medlemmer er både unge og seniorer, og der er ungdoms- og begyndertræning på vej.

- Vi har en fantastisk naturoplevelse ved at køre i skoven. Det er udfordrende, og man skal være på hele tiden. Hvis man ikke koncentrerer sig, så straffes man med det samme og falder af. I vores skov har du ikke passager, hvor du kan sidde og slappe lidt af. Du skal være aktiv og på hele tiden, og du kan slet ikke sammenligne det med at køre på landevej, siger MTB-formanden.

MTB-formand: Vi holder os fra skoven i maj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce