Letbanens køretid næsten den samme som Oddergrisens

To afgange i timen fra Odder. Det er, hvad Midttrafik lægger ud med, når toget begynder at køre. Foto: Axel Schütt

Letbanens køretid næsten den samme som Oddergrisens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trods nedlæggelse af to stoppesteder: turen mellem Aarhus H og Odder kommer til at tage ca. 40 minutter.

Odder: Med to tog i timen hver vej i dagtimerne på hverdage og et tog i timen om aftenen samt på søn- og helligdage, kan passagerer se frem til omtrent samme service, som da Oddergrisen sidst kørte mellem Odder Station og Aarhus H. for et par år siden.

Køreplanen, der blev offentliggjort tidligere på ugen, har affødt en del kritik på de sociale medier, fordi flere tror, at køretiden mellem Odder og Aarhus H bliver 17 minutter længere, end da der sidst blev kørt på strækningen. Det er ifølge gruppeleder i Midttrafik Ole Sørensen en misforståelse.

- Jeg kan forestille mig, at tallet 17 minutter er opstået, fordi det første morgentog fra Odder afgår 17 minutter senere end for to år siden. Men hvad køretiden angår, så bliver den ca. 40 minutter hver vej. Det er det samme som med Odderbanen, siger gruppelederen, der ikke kan give svar på, hvorfor der ikke spares køretid, når nu stoppestederne Parkvej i Odder og Egelund i Malling er blevet nedlagt. Hvad det angår henviser han dog til Aarhus Letbane.

Til gengæld siger Ole Sørensen, at køreplanen med to afgange i timen fra Odder kan udvides med tiden, og at den netop offentliggjorte køreplan er en opstartskøreplan.

- Nu må vi se, hvordan passagerflowet udvikler sig, når letbanen også begynder at køre fra Grenaa. Turene herfra fortsætter helt til Mårslet, og det vil måske ændre på passagerflowet. Endvidere vil der med tiden nok blive færre busafgange med Rute 100, som i dag kører hvert 20. minut, siger han.

Den køreplan, som vi lægger ud med, er en opstartskøreplan. Antallet af afgange kan udvides, hvis der behov for det.
Ole Sørensen, gruppeleder i Midttrafik

Letbanens køretid næsten den samme som Oddergrisens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce