Laver høring om flygtningesituation

En gruppe borgere i Odder mener, det er absurd at ville sende somaliske flygtninge hjem, hvis Somalia kun vil modtage 12 personer om året. Pressebillede

Laver høring om flygtningesituation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmark inddrager somaliske flygtninges opholdstilladelser, men Somalia vil tilsyneladende kun tage imod 12 hjemsendte om året. Den situation vil en gruppe borgere i Odder rette søgelyset imod med et debatarrangement.

Odder: Somaliske flygtninge risikerer i værste tilfælde at sidde i lejre i Danmark i adskillige år, inden de kan blive sendt tilbage til deres hjemland. Det er helt absurd, mener en gruppe borgere i Odder, som har arrangeret en høring om emnet.

- Lokalt kender vi somalierne. Os, der har lært dem at kende, kan se, at de kæmper en brav kamp for job, skolegang mv. Børnene går i daginstitutioner, skoler og klubber og er vellidte, siger Ib Salomon, der er medarrangør på høringen.

Den foregår torsdag 22. marts kl. 19-21 på Odder Højskole, hvor man bl.a. kan møde en somalisk borger fra Odder. Desuden fortæller elever fra Parkvejens Skole om deres projekt "unge og integration". Teamleder Elsebeth Bertelsen, Odder Kommune, fortæller om de aktuelle situation i Odder, og forfatteren Anna Lise Marstrand-Jørgensen vil fortælle om livet i et udrejsecenter.

Baggrunden for høringen er, at Danmark er i gang med at revurdere opholdstilladelsen for omkring 800 somaliere. Men Somalia vil ifølge dagbladet Politiken kun tage imod 12 personer om året. Der er dog ingen politikere, der vil bekræfte, at der eksisterer sådan en aftale.

Hør mere
Folkene bag høringen 22. marts på Odder Højskole har også en bod ved Odder by Night. Det er på Torvet fredag 23. marts kl. 16-21.30, og her er der mad, kaffe og mulighed for dialog.

Lang ventetid

- Der er cirka 23 mennesker i Odder. Vi kender dem, det er mennesker med et navn og et ansigt, siger Ib Salomon.

Ifølge arrangørerne af høringen har flere somaliske flygtningefamilier i Odder fået inddraget deres opholdstilladelse, og flere sager er på vej. Flygtninge har klaget over afgørelsen og venter på endelig besked.

Hvis de bliver udvist, så frygter familierne at blive placeret på et udrejsecenter og blive frataget deres rettigheder, mens de må vente.

Ib Salomon har haft lommeregneren fremme og regnet på, hvor længe familierne kan risikere at sidde i en lejr, hvis der er 800 personer, som skal væk, og Somalia kun vil tage 12 om året.

- Så snakker vi om, at de i værste fald skal vente 67 år, hvis de skal sendes hjem. Det er ikke en tilværelse, man kan byde nogen mennesker, mener Ib Salomon.

Laver høring om flygtningesituation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce