Lars Larsen går til frivillig

Lars Larsen modtog fredag aften Odder Avis' Initiativpris for sit store engagement i diverse foreninger i Gylling. Blandet andet som medlem af bestyrelsen for Gylling Mølle, som han har store drømme for. Foto: Søren E. Alwan

Lars Larsen går til frivillig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Har man sagt Gylling Kulturforening eller Gylling Sport og Idræt, så har man også sagt Lars Larsen. Blandt andet derfor fik den 37-årige Gylling-ildsjæl fredag aften Odder Avis' Initiativpris i forbindelse med kommunens Frivillighedsfest.

Gylling: Lars og Susanne Larsen har en aftale. De skal have tid til at være sammen i weekenden. For mange ægtepar vil det måske lyde lidt underligt, at man ligefrem er nødt til at aftale den slags, men når man er gift med Lars Larsen, så er det faktisk nødvendigt at sætte samværet i system.

For Lars Larsen går til frivillig.

Det er sådan, han selv betegner det, han bruger utrolig meget af sin fritid på, når han ikke lige passer jobbet som selvstændig revisor i Aarhus med en arbejdsuge på den gode side af 50 timer.

Og det er netop hans frivillige engagement i hjembyen Gylling, der fredag aften sikrede ham Odder Avis' Initiativpris, da de frivillige i Odder Kommune blev fejret i Spektrum.

Lars Larsen er formand for Gylling Kulturforening. En forening, han selv tog initiativ til for godt tre år siden. Foreningen uddeler penge til lokale projekter, initiativer og arrangementer. Hvem der skal have penge bliver besluttet en gang om året, før pengene er tjent ind.

- Når vi gør det på denne her måde, hvor vi på forhånd udvælger projekter, der kommer i betragtning til at få del i pengene, så bliver det også nemmere at få flere aktører til at give en hånd med, fordi de har udsigt til at få del i overskuddet, forklarer Lars Larsen om visionen for kulturforeningen.

Da jeg var yngre, arbejdede jeg 80 timer om ugen. Nu arbejder jeg kun 50 timer, og bruger resten på at gå til frivillig - og børnene bliver slæbt med.
Lars Larsen, prismodtager
Lars Larsen
Lars Larsen er 37 år. Han er selvstændig revisor i Aarhus og gift med Susanne, som han har tre børn med.

Han er formand for Gylling Kulturforening og Gylling Sport og Idræt.

Kasserer i Gylling Mølle.

Bestyrelsesmedlem på Gylling Efterskole og i Gylling-Ørting-Falling Kraftvarmeværk.

Badmintontræner og fysisk træner for e-sportsholdet i Gylling Sport og Idræt.

Med i Gylling Gaming Event.

Der bor cirka 650 borgere i Gylling og omegn, som har omkring 20 foreninger.
Lars Larsen har de seneste år stået bag fusioner af flere små foreninger i Gylling og er formand for både Gylling Kulturforening og Gylling Sport og Idræt. Foto: Søren E. Alwan
Lars Larsen har de seneste år stået bag fusioner af flere små foreninger i Gylling og er formand for både Gylling Kulturforening og Gylling Sport og Idræt. Foto: Søren E. Alwan

Det skal være sjovt

Ligesom Odder Avis' Initiativpris gives til en person eller forening, der gør noget for andre end bare sig selv, så støtter Gylling Kulturforening primært initiativer og ansøgninger, der giver noget til flere end bare ansøgeren selv.

Men Lars Larsen er mere end bare Gylling Kulturforening.

Han er også manden, der for et års tid siden stod bag at samle alle byens sports- og idrætsforeninger under Gylling Sport og Idræt, hvor han også er formand.

Den overordnede bestyrelse består udover Lars Larsen af formændene for gymnastik-, badminton-, fodbold- og e-sportsudvalgene.

- Det handler om, at alle kan have fokus på det, der er sjovt og på det, man gerne vil bruge tiden på, siger Lars Larsen, der selv er badmintontræner, medlem af fodboldudvalget og fysisk træner for e-sportsafdelingen.

Gevinsten for Lars Larsen selv er, at han møder en masse mennesker, og at han er med til at sikre et rigt foreningsliv i sin by.

- Hvis vi kan vise et aktivt foreningsliv, så der sker noget, tror jeg også på, at det vil øge tilflytningen, siger han.

Lars Larsen går til frivillig, fordi han tror på, at et rigt foreningsliv kan fastholde og måske endda trække borgere til Gylling. Foto: Søren E. Alwan
Lars Larsen går til frivillig, fordi han tror på, at et rigt foreningsliv kan fastholde og måske endda trække borgere til Gylling. Foto: Søren E. Alwan

Inspirerer til engagement

I alt bruger Lars Larsen 10-15 timer om ugen i gennemsnit på frivilligt arbejde. Hans kone, der er dagplejer, kan heller ikke lade være med at blande sig, så hun sidder både i menighedsrådet og i Gylling Skoles lokale råd.

- Både min kone og jeg er vokset op med, at man laver en indsats for, at der skal se noget. Og det kommer jo også børnene til gode, siger Lars Larsen, der er far til tre børn på 4, 7 og 11 år.

At dømme efter en af begrundelserne i en af de indstillinger, der er kommet på Lars Larsen, så er der andre end hans børn, der får glæde af engagementet.

"Lars står ikke alene om at lægge mange frivillige timer i Gylling og omegn. Der er et væld af andre frivillige, der ligeledes bidrager til lokalsamfundets ve og vel. Når Lars indstilles, er det fordi, han er i spidsen for mange af disse store initiativer og bibringer derved en sammenhængskraft til byen, som er helt unik. Og så er han med til at inspirere andre i lokalområdet til at engagere sig i de mange projekter, som han arbejder med."

Lars Larsen går til frivillig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce