Kommunen garanterer for fattig fodboldklub

Byrådsmedlem Martin Mikkelsen (K) var sat uden for døren, da byrådet mandag behandlede sagen om en kommunegaranti til Odder IGF Fodbold. Han er nemlig medlem af klubbens bestyrelse. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Kommunen garanterer for fattig fodboldklub

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vil ikke risikerer, at Odder IGF må lukke, men det er en glidebane lød det fra flere byrådsmedlemmer

Odder: Der mangler penge i Odder IGF's fodboldafdeling. Så mange, at klubben har søgt kommunen om en garanti for en midlertidig kassekredit på 750.000 kroner.

Pengene skal bruges til at betale gæld. 350.000 kroner til en sponsor, der har lånt klubben penge. Dertil kommer næsten en halv million kroner i det, der kaldes skyldige udgifter, og så skal Odder IGF's fodboldafdeling også de næste fire år klare sig med et mindre kommunalt lokaletilskud.

Sidste år fik klubben nemlig næsten halvdelen af fem års tilskud, i alt 625.000 kroner, for at kunne betale en bøde og gæld til Skat efter en sag, hvor klubben havde betalt lønninger og kørepenge til trænere stik imod lovgivningen.

Byrådet var egentlig ikke i tvivl om sige ja til ansøgningen, men det skete ikke uden kommentarer og løftede pegefingre.

Jeg undres over, med hvor stor nidkærhed Skat kaster sig over amatørfodboldklubber. Tænk, hvis det også skete på andre områder.
Leif Gjørtz Christensen (EL)

Uholdbar løsning

- Jeg ønsker selvfølgelig ikke, at klubben lukker, men jeg synes, det er en uheldig retning. Kommunen hjalp jo også klubben med skattegælden, og kontingentet er blevet sat op. Og argumentet med, at det at have et 2. divisionshold skulle være godt for tilflytningen, det kan jeg altså ikke se, sagde John Rosenhøj (DF), med henvisning at netop klubbens rolle i forbindelse med markedsføring af kommunen er brugt som argumentation for at godkende ansøgningen.

Niels Rosenberg (K) var enig i, at det er en uheldig retning.

- Vi skal passe på. Der er jo rigtig mange klubber, der kan komme ud i underskud, som kommunen så skal dække. Og hvad nu, hvis klubben rykker ud af 2. division? Hvad vil det så koste, lød et af de ubesvarede spørgsmål fra Niels Rosenberg.

Svaret på det og meget andet skal borgmester Uffe Jensen (V) og kommunaldirektør Henning Haahr få, når de om kort tid holder møde med bestyrelsen i Odder IGF Fodbold.

- Det er godt, at der bliver en dialog, for det er selvfølgelig ikke en udvikling, der kan fortsætte, sagde Marianne Hundebøll (SF).

Dans på månen

Marianne Hundebøll hæftede sig ved, at flere af forklaringerne på klubbens underskud til dels skal findes i udefrakommende faktorer. Blandt andet har Danske Spil ændret i betingelserne for en pulje, så fodboldklubben for første gang i 10 år ikke får 100.000 kroner fra den pulje.

- I stedet har man oprettet en pulje, man kan søge fra til særlige aktiviteter som dans på månen og nærmeste omegn eller andre spændende tiltag, lød det sarkastisk fra Leif Gjørtz Christensen (EL).

Til gengæld var der ikke antydningen af sarkasme i hans fortsættelse.

- Jeg har stor respekt for alle de frivillige, der gør en kæmpe indsats.

Det samme sagde Rie Ramsdal (S).

- Jeg ved, at klubben gør en kæmpe indsats helt ned på børneniveau, sagde hun.

Noget John Rosenhøj ellers såede tvivl ved, idet han anførte, at underskuddet alene er skabt i 2. division.

- Men det er ikke alene 2. division. Også ungdomstrænere og andre ledere har fået noget, de ifølge Skat ikke måtte, understregede borgmester Uffe Jensen (V), inden han lukkede debatten.

De 750.000 kroner tages fra en ubrugt kommunal låneramme og skal betales tilbage med 150.000 kroner om året over fem år.

Kommunen garanterer for fattig fodboldklub

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce