Kom og kig på haver

Jørgen Winthers have er en byhave uden græs, men med mange spændende planter og sten. Privatfoto

Kom og kig på haver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landet over holder Haveselskabet Åbne Haver lørdag 9. og søndag 10. juni - lokalt kan du besøge seks meget forskellige haver på landet og i byen.

Odder: Hvert år holder Haveselskabet en festival, hvor medlemmer i hele landet holder deres haver åbne. Alle haveinteresserede er velkomne til at lægge vejen forbi. I år holdes festivalen lørdag 9. og søndag 10. juni. Her er der lokalt to haver, begge i Hundslund, som er åbne begge dage, og fire i Odder by som er åbne søndag.

Hortonom og haveskribent Lotte Bjarke har en 5.000 kvm have i Sondrup bakker. Det meste er naturgrund, men staudehave, køkkenhave, skovhave og andre haver er gennem de seneste syv år kommet til at putte sig i lommer rundt omkring på grunden. Grunden skråner markant, så der er have i flere niveauer og udsigt over Horsens Fjord fra den sydvendte terrasse.

Der er indrettet masser af siddepladser rundt om i haven, hvor de enkelte haverum kan nydes. Der er en stor mangfoldighed af planter - især stauder - for det er planteglæden, der driver værket.

Adressen er Sondrupvej 42, Sondrup, Hundslund. Haven er åben begge dage kl. 10-17.

I Grethe Dinesens have er der plads til både nytte- og prydhaver. Privatfoto
I Grethe Dinesens have er der plads til både nytte- og prydhaver. Privatfoto

Haver og malerier

Pia og Kim Vestergaards have, Husrækken 3, Oldrup, Hundslund, har flere afdelinger, nogle steder tæt beplantet med læ, siddepladser og små stier.

Andre steder åben med frit udsyn til marker. Plantevalget er varieret. Plantage på 1 ha (6 år gammel) med ca. 25 forskellige træer og buske, 2 små søer, frugttræer og buske.

Rundt i haven vil man kunne møde rådyr, heste, bjørne og gæs i form af Eva Krauses malerier. Malerierne er til salg. Hvis vejret ikke tillader, at malerierne står under åben himmel, vil de kunne ses under tag. Haven er åben begge dage kl. 10-16.

Søndag 10. juni kl. 14-17 viser fire haveejere i Odder by deres haver frem.

Jørgen Winther, Søkrogen 61 B, har en byhave uden græs, men med mange spændende planter og sten. Anna-Marie og Bendt Andersen, Søkrogen 104, har en byhave med en Bonsai samling.

Grethe Dinesen, Søkrogen 110, har en have med plads til både nytte- og prydhaver. Lilian Chor, Bisgaardsvej 53, har en lille have tegnet af en havearkitekt.

Besøg i alle haver er gratis.

Kom og kig på haver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce