Horsens Bygger skyder næste gang op i Bygholm Bakker

Michael Mortensen (i midten) er med sit nye typehusfirma Hybel A/S også ny i Horsens Bygger, hvor han her er samlet med de - i den forbindelse - mere erfarne: fra venstre Anders Toft, Egebæk Byg, Jørgen Vestergaard, Vesterbo Huse, Anders Lambæk og Leon Bang, Milton Huse, og med ryggen til er det borgmester Peter Sørensen ved siden af Per Keller, Eurodan-Huse. Foto: Søren E. Alwan

Horsens Bygger skyder næste gang op i Bygholm Bakker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

horsens - Næste års lokale byggeudstilling, Horsens Bygger, er nu sat på landkortet.

Når otte byggefirmaer til foråret - for femte år i træk - slår dørene op til hver deres bud på et moderne parcelhus, bliver det i Normannshave - en del af den store kommunale udstykning i Bygholm Bakker mellem Silkeborgvej og Bygholm Sø.

Det blev meldt ud på et pressemøde i går hos EDC Ejendoms Centret, der igen er mægler på udstillingshusene. Byggeriet begynder til efteråret, og udstillingen åbner traditionen tro skærtorsdag.

- Så ja, vi er ude i god tid, men det var vi nødt til for at sikre os grundene, siger EDC-indehaver Alex Mandrup.

Attraktivt område

Bygholm Bakker er et forholdsvis nyt boligområde, der udstykkes i flere etaper.

I første del, Billeshave, er 18 ud af 24 grunde solgt, og spadestik til byggeri af de første huse er taget.

Anden del, Munkshave, blev på en gang solgt til Ikast-firmaet Klimahuse, der vil opføre rækkehuse på udstykningen, og med salget af de otte byggegrunde til Horsens Bygger, har Horsens Kommune taget hul på salget af den tredje etape, Normannshave.

Det er første år, at Horsens Bygger slår pæle i en kommunal udstykning.

- For mig er det ikke afgørende, om det er privat eller kommunalt - men der er ingen tvivl om, at vi vil få god effekt af at vise nye trends i så fantastisk og attraktivt et område som netop Bygholm Bakker, sagde borgmester Peter Sørensen, som ser byggeudstillingerne som en vigtig brik i Horsens' fortsatte vækst.

Samtidig henvendte han sig til de syv ud af otte bygherrer, der i går var repræsenteret:

- Tak fordi, I investerer i byen. Det betyder rigtig meget, sagde han.

Ny på holdet

Med i næste års Horsens Bygger er gengangerne Egebæk Byg, Vesterbo Huse, Menzer Byg, Milton Huse, Huscompagniet, Eurodan-Huse. Ny på holdet er byggefirmaet Hybel, som lokale Michael Mortensen etablerede ved indgangen til 2016. Den ottende spiller er endnu ikke endelig afklaret.

Byggefirmaerne tilskriver sig hver især en række kendetegn, så de tilsammen byder på et bredt udbud af nutidens trends.

Men fælles for byggerierne er, at de opføres, så de lever op til nyeste krav efter det kommende 2015-bygningsreglement.

Husene bliver i størrelsesordnen 150-190 kvm - i dag bygges der generelt lidt større huse end tidligere, fortæller bygherrerne.

Andre trends, de i fællesskab nikker genkendende til, er ønsker om indvendige depot- eller viktualie-rum, større køkken-alrum, mindre stuer og multirum til børnene. Ventilationsanlæg er også helt almindeligt i nye huse, og lavenergi er et must, fortæller bygherrerne, som alle er klar til at levere individuelle løsninger.

Prisen for næste års udstillingshuse er endnu ikke fastlagt, men formentlig bliver det ikke langt fra dette års, som ligger fra 2,9 til 3,6 mio. kr., fortæller Alex Mandrup.
EDC?s Mette Andersen og Alex Mandrup på fløjene mellem bygherrerne. Fra venstre Anders Lambæk, Milton Huse, Peter Kristensen, Menzer Byg, Michael Mortensen, Hybel, Jens D. Olesen, Huscompagniet, Leon Bang, Milton Huse, Anders Toft, Egebæk Byg, Per Keller, Eurodan-Huse, og før Jørgen Vestergaard, Vesterbo Huse,  borgmester Peter Sørensen. Foto: Søren E. Alwan
EDC?s Mette Andersen og Alex Mandrup på fløjene mellem bygherrerne. Fra venstre Anders Lambæk, Milton Huse, Peter Kristensen, Menzer Byg, Michael Mortensen, Hybel, Jens D. Olesen, Huscompagniet, Leon Bang, Milton Huse, Anders Toft, Egebæk Byg, Per Keller, Eurodan-Huse, og før Jørgen Vestergaard, Vesterbo Huse, borgmester Peter Sørensen. Foto: Søren E. Alwan
Horsens Bygger har sat sig på otte af 24 grunde i Bygholm Bakkers ny udstykning Normannshave, der ligger nabo til Billeshave. Foto: Søren E. Alwan
Horsens Bygger har sat sig på otte af 24 grunde i Bygholm Bakkers ny udstykning Normannshave, der ligger nabo til Billeshave. Foto: Søren E. Alwan

Horsens Bygger skyder næste gang op i Bygholm Bakker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce