Fuld fart frem for Nelson Can efter Roskilde

En koncert på Avalalon-scenen på årets Roskilde Festival er Odder-bandet Nelson Cans foreløbige højdepunkt - men ambitionen er fortsat et internationalt gennembrud. Pr-foto: Bobby Mandrup

Fuld fart frem for Nelson Can efter Roskilde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Roskilde Festival er stort, men kun et stop på rejsen for Nelson Can - ambitionen er stadig det internationale gennembrud.

Odder: Ambitionerne har altid været der. Da avisen talte med Nelson Can, der har rødder i Odder, på Roskilde Festival i '12, var glæden over at spille på campingscenen flygtig, for målet var at komme ind på festivalpladsen.

De seneste seks år har trioen bevæget sig støt fremad, og i år blev ambitionen om en "rigtig" Roskilde-optræden indfriet med en koncert på Avalon torsdag aften.

Koncerten i Roskilde var i den grad et højdepunkt for trioen, der har optrådt på et hav af danske og internationale festivaler, men kun et foreløbigt ét - blikket er stift rettet mod det internationale gennembrud.

En koncert på Avalalon-scenen på årets Roskilde Festival er Odder-bandet Nelson Cans foreløbige højdepunkt - men ambitionen er fortsat et internationalt gennembrud. Pr-foto: Dennis Morton
En koncert på Avalalon-scenen på årets Roskilde Festival er Odder-bandet Nelson Cans foreløbige højdepunkt - men ambitionen er fortsat et internationalt gennembrud. Pr-foto: Dennis Morton

Anmelder-ros og udsolgt

Nelson Can optrådte sidste sommer på Haven Festival og udgav kort efter "EP3", der på dæmpet jysk blev vel modtaget. Anmelderne var vilde med det - det var publikum også, og timingen var perfekt, da trioen kort efter tog på Danmarks-turné.

Turneen blev udsolgt flere steder, og der gik ikke lang tid, før Nelson Can tog endnu en tur på de danske landeveje.

- Det har været helt fantastisk, men det er måske heller ikke helt sunket ind. Det er først nu, vi har kunnet mærke, hvor fedt det var, fordi vi har haft så travlt, siger forsanger Selina Gin.

Men selvom man bliver "Ugens Uundgåelige" på P3, er på forsiden af GAFFA, Kulturstyrelsen støtter med 75.000 kr., betyder det ikke, at man er i mål. Selvom det seneste års succes har givet mere økonomisk råderum, så trioen kan fokusere endnu mere på musikken, er det de kunstneriske ambitioner, der prioriteres højest.

Det internationale gennembrud

Nelson Can har aldrig valgt de nemme løsninger. De har selv udgivet flere af deres plader, og ind til for nylig stod de for stort set alt praktisk ved deres koncerter. Og sådan ville de gøre igen.

- Vi kunne have sagt "ja" til et pladeselskab undervejs eller til de branchepersoner, der har budt sig til, men så havde vi været et andet band i dag-, begynder Maria Juntunen, før Signe SigneSigne tager over:

- ...hvis vi havde været et band overhovedet. Der er også mange, der spørger, hvorfor vi tager til England og spiller hele tiden, når vi ikke tjener penge på det. Vi kunne blive i Danmark og spille og tjene penge på dét, men vi har ambition om at slå igennem internationalt.

Alle tre er indstillet på at kæmpe for dét gennembrud, og det, som bandet tjener, bliver først og fremmest investeret i fremtiden.

- Vi er altid de sidste, der får penge. Vi har lige fra starten valgt at have en rigtig dygtig lydtekniker, fordi vi vil lyde godt og sikre, at folk vil booke os fremover, siger Selina Gin. Det er vigtigt at have et godt hold.

Så selvom koncerter i England ikke er en god forretning lige nu, bliver de valgt til, og bandet skal forbi fem festivaler i Storbritannien, før de kan opleves på Wall of Sound i Horsens i september. En koncert, de glæder sig til:

- Det er vildt længe siden, vi har været i Horsens, men sidste koncert var fed - folk var så søde, siger Signe SigneSigne.

Når trioen ikke optræder, er de i studiet - men hvornår næste udgivelse kommer, vil de ikke afsløre.

Fuld fart frem for Nelson Can efter Roskilde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce