Fritidspas skal hjælpe flere børn og unge ind i foreningerne

Familiens økonomi skal ikke være en hindring for at børn får lov at gå til fodbold. Eller spejder. Eller musik. Odder indfører et fritidspas. Foto: Odder Kommune

Fritidspas skal hjælpe flere børn og unge ind i foreningerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børn og unge, som er sårbare, eller kommer fra en familie med begrænset økonomi, kan nu få tilskud til at gå til noget i fritiden. Odder indfører fritidspas.

Odder: Alle børn og unge i Odder Kommune skal have mulighed for at være med i en forening eller få musikundervisning. Derfor har Odder Byråd afsat penge til at tilbyde fritidspas til børn og unge, så det ikke er familiens økonomi, der er en barriere for, at barnet eller den unge kan deltage i fritidsaktiviteter.

- Jeg er rigtig glad for, at vi nu får en fritidspasordning i, der kan styrke muligheden for, at flere børn og unge kan tage del i det vigtige fritidsliv. Det gælder både de børn og unge, for hvem økonomi spiller en rolle, og de børn og unge der er i sårbare positioner på andre måder, siger Lone Jakobi (S), formand for børn-, uddannelses- og kulturudvalget, i en pressemeddelelse.

Man kan få fritidspas, hvis økonomien er en barriere, eller hvis det skønnes, at det kan være afgørende for barnets fysiske, psykiske eller sociale udvikling at deltage i en fritidsaktivitet. Det er et krav, at man er mellem 6 og 25 år.

Kurser for foreningerne

I forbindelse med indførelsen af fritidspas, er der også afsat midler til, at foreningerne kan få styrket deres kompetencer i at tage imod børn og unge, der ikke er vant til at være en del af en forening.

Derfor inviterer Odder Kommune til et informationsmøde for alle folkeoplysende foreninger om ordningen onsdag 23. januar kl. 17.00-18.30 på Odder Bibliotek. Her vil foreningerne blive præsenteret for en række gratis workshops for både bestyrelser, trænere og ledere i foreningerne. Der er ingen tilmelding til mødet, som er både for bestyrelser og trænere.

- Det er så vigtigt, at børnene finder den rigtige aktivitet og at foreningerne får dem til at føle sig velkomne, så de kan fastholdes, forklarer kommunens kultur- og fritidskonsulent Malene Lykke Scharling.

Der kan også søges tilskud til udstyr, så man eksempelvis kan få tilskud til tandbeskyttere, hvis man skal gå til boksning. På samme måde vil man kunne søge tilskud, hvis der er træningslejre eller stævner med egenbetaling.

Der er afsat 150.000 kr. til selve fritidspasordningen samt 50.000 kroner til foreningsudvikling. Derudover kommer DGI med nogle penge til foreningsudvikling.

Fritidspas skal hjælpe flere børn og unge ind i foreningerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce