Flere hænder hos Hou-slagteren udløser ikke flere åbningsdage

Selv om Torben Enghøj har ansat sin tidligere lærling som svend og fået en lærling mere er der stadig meget travlt i butikken i Hou. Foto: Søren E. Alwan

Flere hænder hos Hou-slagteren udløser ikke flere åbningsdage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Slagtermester Torben Enghøj har ansat endnu en lærling og hyret den tidligere som svend.

Hou: Efter al for lang tid med mangel på uddannede slagtere, har Hou-slagteren endelig fået fat i en svend mere. Det har givet lidt mere luft for alle de ansatte i butikken.

Det fortæller slagtermester Torben Enghøj, der i de senere år har måttet skære i antallet af åbningsdage. Det skete første gang i 2011, da butikken lagde ud med at holde lukket om mandagen, og anden gang i oktober sidste år, da tirsdag også blev en dag med slukket lys. Begrundelsen var begge gange, at Torben Enghøj ikke kunne skaffe uddannede slagtere nok.

Situationen er blevet lidt bedre siden 1. marts, da en af butikkens to lærlinge fik sit svendebrev og nu kan indgå som ansvarlig slagtermester, når Torben Enghøj eller hans far Ernst Enghøj holder fri. Samtidig blev Rasmus Riis ansat som ny lærling, så der nu igen er to lærlinge.

- I første omgang glæder vi os over, at vi nu ikke skal løbe så stærkt som tidligere. Det var tiltrængt, og kommer alle ni fuldtidsansatte til gode, fortæller slagtermesteren, der ikke vil udelukke, at den ekstra slagter på sigt vil kunne udløse en åbningsdag mere.

- Men altså ikke i første omgang, da vi også skal bruge tid på hele tiden at forny os, siger Torben Enghøj, der lige nu er ved at fremstille et nyt menukort for "mad ud af huset", som fylder rigtig meget i virksomheden og kræver, at nogen er på arbejde hver eneste weekend.

Vi har stadig travlt men nu i et tempo, som vi faktisk godt kan lide.
Torben Enghøj, slagtermester Hou-slagteren
Rasmus Riis er fjerde generation af slagtere. Foto: Søren E. Alwan
Rasmus Riis er fjerde generation af slagtere. Foto: Søren E. Alwan

Vild med kød og knive

En planlagt ny uddannelse til slagter kommer ikke til at berøre 22-årige Rasmus Riis, der startede 5. marts i Hou.

Han skal som alle andre slagterlærlinge, der i gang, være i lære i tre og et halvt år i Hou - dog afbrudt af fire forløb på fem uger på en af de fem erhvervsskoler, som uddanner slagtere.

- Jeg er rigtig glad for at være i lære her, fordi Torben og hans kolleger er stolte håndværkere, som kan stå inde for deres arbejde. Og det med at blive slagter må ligge lidt i blodet hos mig, idet jeg er fjerde generation i træk, der har taget den uddannelse. Vi er åbenbart vilde med kød og knive, siger lærlingen, der kommer fra Silkeborg.

Kunderne i Hou har forlængst truffet den nye lærling Rasmus Riis, som tiltrådte 5. marts. Foto: Søren E. Alwan
Kunderne i Hou har forlængst truffet den nye lærling Rasmus Riis, som tiltrådte 5. marts. Foto: Søren E. Alwan

Brødtekst

Flere hænder hos Hou-slagteren udløser ikke flere åbningsdage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce