Ejere af Uno-kiosken: Vi er de store tabere

Dorte og Kim Antonsen tror efterhånden ikke mere på, at der kommer en discountkæde på deres grund. Foto: Carina Mayner

Ejere af Uno-kiosken: Vi er de store tabere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dorte og Kim Antonsen har ventet i ni år på, at Jespersen Ejendomme skulle købe deres kiosk og bolig bagved. Men hidtil forgæves.

Odder: Skriv endelig, at vi ikke lukker, og at vi forsat vil betjene vores kunder så godt, vi kan.

Ordene kommer fra Dorte og Kim Antonsen, der allerede for en måned siden fik brev fra Jespersen Ejendomme om, at forhandlingerne med Rema 1000 var strandet, og at selskabet derfor ikke kan købe deres ejendom, der blandt andet rummer Uno-kiosken.

Når netop den grund er så vigtig for Jespersen Ejendomme, skyldes det en gammel kommuneplan, der sætter begrænsninger for, hvor der må bygges dagligvarebutikker i nordbyen.

Det må der kun på Uno-grunden, der til gengæld er for lille til, at det kan lade sig gøre, fordi der også skal afsættes plads til p-pladser. Derfor har Kim og Dorte Antonsen aldrig selv været i stand til at sælge grunden til en discountkæde.

Mange tror, at vi er ved at lukke, fordi der hele tiden går rygter om, at en discountkæde vil bygge på grunden. Det skader vores omsætning.
Kim Antonsen, ejer af Unokiosken i Odder

Bliver holdt tykt for nar

- Derfor har vi siden 2010 haft en aftale med Jespersen Ejendomme om, at selskabet køber vores grund, når de har en aftale med en dagligvarebutik. Faktisk har vi et betinget skøde liggende i skuffen: når Jespersen Ejendomme har fundet en dagligvarebutik, køber de vores grund til en allerede aftalt pris, siger Kim Antonsen, der er godt træt af situationen.

- Jeg synes, at vi bliver holdt tykt for nar, og jeg forstår ikke, hvorfor Jespersen Ejendomme bliver ved med at holde os hen. Nu har der været seriøse forhandlinger med både Fakta, Rema 1000 og sikkert også andre. Hver gang går det galt - og vi er taberne, siger Kim Antonsen.

Taber penge

For selvfølgelig vil Dorte og Kim Antonsen helst sælge til Jespersen Ejendomme, fordi de her kan få en pris, der svarer overens med, at her kan der bygges en dagligvarebutik.

Derfor har de også været bevæbnet med stor tålmodighed.

- Men nu kniber det, for vi taber dagligt penge på den her situation. Blandt andet har vi undladt at renovere kiosken, fordi vi i årevis har regnet med, at den skulle jævnes med jorden. Desuden droppede vi at genåbne vores tankanlæg, da vi fik et tilbud. Og senest har vi fået besked om, at vi skal betale det dobbelte i ejendomsskat, fordi arealet i den nye lokalplan er udlagt til dagligvarebutik, siger Kim Antonsen, der ikke har en teori om, hvorfor Jespersen Ejendomme holder ham og Dorte Antonsen hen.

- Jeg fatter det ikke. Længere er den ikke, siger han.

Det var fredag ikke muligt at få en kommentar fra Jespersen Ejendomme.

Ejere af Uno-kiosken: Vi er de store tabere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce