Efter skimmelsvamp-alarm: Kirke slipper for nye gulve

Teknologisk Institut besøgte i starten af januar Hundslund Kirke for at tage prøver af laget under trægulvet. De prøver er nu blevet dyrket hjemme på laboratoriet, og de viser, at mængden af skimmelsvamp i laget under gulvet er acceptabelt. Arkivfoto: Carina Mayner

Efter skimmelsvamp-alarm: Kirke slipper for nye gulve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skimmelsvamp havde ikke spredt sig nævneværdigt under trægulvene.

Hundslund: Der er skimmelsvamp i Hundslund Kirke men ikke så meget, at trægulvene under kirkebænkene behøver blive skiftet ud.

Den besked fik menighedsrådet for Torrild og Hundslund Sogne fra Teknologisk Institut mandag, og det glæder menighedsrådsformand Bjarne Funck Skipper.

- Nu kan vi lukke hullerne i gulvet igen og så ellers få sat gang i den skimmelsvamprenovering, som stadig skal til, før kirkens igen kan benyttes. Hvornår det sker, er op til det rengøringsfirma, som har specialiseret sig i skimmesvamprenoveringer af kirker, fortæller formanden, der håber, at arbejdet kan begynde i slutningen af februar eller begyndelsen af marts. Selve arbejdet, som på mange måder er en slags nedvaskning af kirken, tager normalt omkring 14 dage og koster godt 100.000 kr.

Det bedste for kirkebygningen ville være, hvis man kunne have varme på året rundt. Men det stoppede man med for 10 år siden - af hensyn til både miljøet og varmeregningen. Men vi må nok se i øjnene, at vi fremover skal have et par affugtere stående i kirken permanent.
Bjarne Funck Skipper, formand for menighedsrådet i Hundslund-Torrild Sogne

300 liter vand i væggene

Hundslund Kirke har været lukket siden kort før jul, da en organist på besøg opdagede, at der var skimmelsvamp på orglets piber. Det førte til endnu flere undersøgelser, som siden resulterede i, at alle kirkelige handlinger blev enten aflyst, flyttet til nabokirkerne eller til Kirkehuset i Hundslund. Imens har der i kirken været installeret to affugtere, som har "hentet" 300 liter vand fra bygningen.

- De to affugtere vil formentlig fremover være fast inventar i kirken, så vi kan undgå, at skimmelsvampen tager over igen. Alternativt skal vi have varme på året rundt, og det vil blive alt for dyrt, siger menighedsrådsformanden, der også fortæller, at rådet har besluttet at aflyse gudstjenester i Kirkehuset i resten af februar - for at give plads de øvrige planlagte aktiviteter.

Efter skimmelsvamp-alarm: Kirke slipper for nye gulve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce