Efter brand på plejehjem: Kommuner samarbejder om sikkerhed

Odder Kommunes tekniske chef Casper Grønborg har sat brandsikkerhed højt på dagsordenen efter en plejehjemsbrand i Allingåbro tidligere på året. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Efter brand på plejehjem: Kommuner samarbejder om sikkerhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En plejehjemsbrand i Allingåbro har ført til et samarbejde om øget brandsikkerhed på tværs af kommunerne i Odder, Samsø og Skanderborg.

Odder: De lokale plejecentre i Odder, Skanderborg og Samsø skal vænne sig til flere besøg fra brandvæsnet i fremtiden.

De tre kommuner har med assistance fra Østjyllands Brandvæsen indgået samarbejde med fokus på brandsikkerhed som direkte konsekvens af en brand på plejehjemmet Farsøhthus i Allingåbro, der kostede tre kvinder livet.

- Jeg tror roligt, jeg kan sige, at branden på Farsøhthus har været en reminder til alle kommuner. Vi vil gerne skal be mere brandsikkerhed for vores borgere, og i vil gerne gøre noget, der giver reel værdi for borgerne, siger teknisk chef i Odder Kommune Casper Grønborg til TV2 Østjylland.

Sammen med Østjyllands Brandvæsen vil Skanderborg, Samsø og Odder kommuner sikre sårbare borgere, herunder børn, ældre og handicappede, endnu bedre end i dag.

Fokus i samarbejdet bliver forebyggelse og opmærksomhed og forventes at indeholde to hovedelementer - ekstraordinære brandsyn og uddannelse.

De ekstraordinære brandsyn gennemgår alle relevante bygninger og fører til handleplaner med konkrete tiltag, der kan forbedre sikkerheden.

Med uddannelse af medarbejdere, sårbare borgere, deres pårørende og frivillige øges opmærksomhed på brandfare og risikoadfærd, hvilket vil forebygge brand og ulykker. - Vi vil gerne gøre det ekstra, der betyder, at vi ikke kun kigger på, hvad der er lovligt, men også hvordan vi kan hæve brandsikkerheden og få det ind i handleplanerne for bygningerne, siger Casper Grønborg til TV2 Østjylland.

Inspiration fra Aarhus

Med samarbejdet ønsker kommunerne at gå i retning af den aftale som Østjyllands Brandvæsen gennem et lille års tid har haft med Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune. Der er tale om et samarbejde, der bygger ovenpå det eksisterende gode samarbejde mellem kommunerne og Østjyllands Brandvæsen.

Det nye tværkommunale samarbejde med Østjyllands Brandvæsen vil give værdi for borgerne og skabe reel øget brandsikkerhed. Aftalen mellem Skanderborg, Samsø, Odder og Østjyllands Brandvæsen forventes indgået snarest.

Efter brand på plejehjem: Kommuner samarbejder om sikkerhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce