Dyrt projekt får formand til at gå i protest: Jesper Hjort har sagt farvel i Vitapark

Jesper Hjort skiftede i 2012 titlen som kommunaldirektør ud med jobbet som leder af Vitapark. Han er ikke tilfreds med udviklingen af stedet, siden han forlod det og har nu også sagt farvel til opgaven som formand for Vitaparks Medskaberråd.

Dyrt projekt får formand til at gå i protest: Jesper Hjort har sagt farvel i Vitapark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et rumrejseprojekt til 600.000 kroner, som et netop nedsat Medskaberråd ikke var involveret i, blev for meget for formanden for Vitaparks Medskaberråd.

Odder: Det var en frustreret Jesper Hjort, der i slutningen af februar meddelte Vitapark Lokaludvalg, at han trak sig som formand for Vitaparks Medskaberråd kun et år efter, rådet blev nedsat.

Det er ikke mindst et borgerinddragelsesprojekt sidste år, der har fået bægeret til at flyde over for den tidligere kommunaldirektør og tidligere leder af Vitapark.

- Det Rumrejseprojekt har kostet 600.000 kroner. Dertil kommer, at Vitapark har brugt 200.000 kroner på Gadefestivalen. Men hvad har vi fået for de penge, spørger Jesper Hjort og siger, at han ikke kan se, at det skaber værdi for borgerne.

Dertil kommer, at Rumrejseprojektet, som det hed, blev besluttet udenom det brugerråd, der kort forinden var blevet nedsat. Brugerrådet fik navnet Medskaberrådet, og Jesper Hjort blev valgt som formand.

- Jeg troede, det var os i Medskaberrådet, altså de aktive brugere af stedet, der skulle inddrages i udviklingen af Vitapark, siger han.

Vitapark
Vitapark er en kommunal institution, der organisatorisk hører under økonomiudvalget.Stedet får et kommunalt tilskud på cirka 400.000 kroner, men skal på sigt være økonomisk uafhængig. Altså kunne holde driftudgifter inklusive leder Stine Jylovs løn hjemme via huslejeindtægter og lignende.

Indtil januar 2018 var der nedsat et midlertidigt politisk § 17,4 udvalg, som var det overordnede politiske organ for Vitapark. Byrådet vedtog, at Vitapark efter kommunalvalget skulle lidt mere på afstand af den politiske styring, og der skulle nedsættes en slags bestyrelse på fem personer.

På grund af den kommunale styrelseslovgivning har denne bestyrelse karakter af et "lokaludvalg". Den består af to medlemmer udpeget af økonomiudvalget og tre, der repræsenterer de tre spor i Vitapark: Sundhed, kultur, erhverv.

For at få valgt de tre blev der nedsat et brugerråd, som er det, der i dag hedder Medskaberrådet. Ifølge vedtægterne skal der vælges en formand og næstformand for Medskaberrådet samt tre til Vitapark Lokaludvalg (bestyrelsen).

Vitaparks Lokaludvalg består af: Byrådsmedlemmerne Lone Jakobi (S) og Hans Hammann (V), fra Medskaberrådet er valgt Brian Kjær, Christina Krohn og Christian Schrøder. Vitaparks leder Stine Jylov er referent, direktør Jette Lorenzen sidder også med til møderne. Ingen af dem har stemmeret. Desuden er Rita Ernstsen og Tine Mynster med som suppleanter.

Oppustet konsulentprojekt

- Hovedet på sømmet var, da jeg for nylig blev gjort opmærksom på regnskabet. Det er efter min opfattelse et misforstået og oppustet konsulentprojekt, siger den tidligere formand, der stiller spørgsmålstegn ved, hvorfor man overhovedet ville have et medskaberråd, hvis man alligevel ikke ville starte med at involvere det.

Jesper Hjort siger, at han og næstformanden Mikael Elke Lund (nuværende konstitueret formand) umiddelbart efter generalforsamlingen sendte en mail til bestyrelsen for Vitapark med forslag om at understøtte og igangsætte aktiviteter, der kunne trække borgere til at bruge området.

- Men svaret var, at vi var velkomne til at deltage i de 39 timers workshop og fremsætte vores synspunkter der. Nye tiltag skulle afvente afslutningen på Rumrejsen. Her et år senere er det stadig ikke afsluttet, siger Jesper Hjort.

Som tidligere leder af Vitapark frem til 2014 ved Jesper Hjort godt, at hans kritik kan virke som sure rønnebær, men han understreger, at han jo netop er gået ind i Medskaberrådet, fordi han stadig synes, at visionen om Vitapark er rigtig, og han synes, at han har noget at byde ind med.

- Men det er som at slå i en dyne. Der er for meget snak og ingen handling, så jeg har givet op, siger han.

Dyrt projekt får formand til at gå i protest: Jesper Hjort har sagt farvel i Vitapark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce