Borgere får mulighed for at sætte dagsordenen

Enhedslistens to byrådsmedlemmer Leif Gjørtz og Ditte Marie Thejsen har sammen med SF fået resten af byrådet med på at borgere nu selv kan sætte punkter på byrådets dagsorden. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Borgere får mulighed for at sætte dagsordenen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådet i Odder Kommune giver borgerne mulighed for at få en sag på dagsordenen til byrådsmøderne.

Odder: Borgere i Odder Kommune får nu mulighed at komme med et forslag, som politikerne i byrådet skal forholde sig til. Hvis forslaget har opbakning fra 358 borgere, så sendes det videre til byrådsmødet. Det er Odder Kommunes byråd, der har vedtaget den nye ordning med såkaldt borgerdrevne forslag som et forsøg i to år.

- I byrådet er vi enige om, at vi gerne vil i dialog med borgerne på nye måder og styrke nærdemokratiet. Borgerdrevne forslag ligger i tråd med det ønske, siger borgmester Uffe Jensen (V).

Et boost

Rent praktisk vil man kunne slå et forslag op på Odder.dk, som andre borgere derefter kan gå ind og skrive under på elektronisk. Opnår forslaget nok stemmer inden for et halvt år, bliver det taget op af byrådet til drøftelse. Tidligere har det kun været muligt at få en sag på dagsordenen, gennem en politiker. Forslaget om borgerdrevne forslag kom fra Enhedslisten og SF.

- Vi ser det som et boost af demokratiet, og vi vil gerne prøve nye initiativer af til gavn for borgerne. Måske kan det også medvirke til, at flere borgere vil interessere sig for lokalpolitik, siger byrådsmedlem Leif Gjørtz Christensen fra Enhedslisten. Man skal være 15 år og borger i Odder Kommune for fremstille et forslag og for at stemme på et forslag. Forslagene skal handle om kommunens anliggender, og det må ikke være forslag, som byrådet allerede har behandlet og truffet beslutning om.

Borgere får mulighed for at sætte dagsordenen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce