Allan fra Odder tomlede gennem Europa med sprogidé

Allan Hermansen er oprindeligt fra Odder, og nu forsøger han at erobre verden med sin sprogidé. Foto: Maria Randima / Randima Photo

Allan fra Odder tomlede gennem Europa med sprogidé

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

27-årige Allan Hermansen fra Odder har brugt det meste af december på at blaffe gennem Europa for at udbrede kendskabet til den idé, flere tusinde allerede gør brug af.

Odder: Vil du lære spansk på den mest autentiske måde, nemlig ved at tale med en spanier, har Allan Hermansen, der oprindeligt er fra Odder og har gået på Parkvejens Skole, måske svaret til dig.

Sammen med studiemakkeren Nichlas Walsted har han udviklet konceptet Swap Language, der i al sin enkelhed går ud på, at man bliver matchet med en person, der taler det sprog du gerne vil lære - og omvendt.

- Alle folk skal kunne finde en sprogpartner i den by, de bor i. Hvis en dansker i Odder har lyst til at lære mere spansk, så skal personen kunne finde en, der taler spansk flydende i Odder, så de kan mødes og bytte sprog, forklarer Allan Hermansen.

Den anden person vil samtidig lære det sprog, du selv taler til perfektion, og dermed er matchet til et sprogbyt ideelt.

Swap Language har allerede indgået samarbejdsaftaler med Aarhus - og Københavns Universitet, og netop i de store studiebyer er markedet stort. I smilets by, hvor makkerparret er bosat i dag, er mere end 1500 med om bord.

- Uddannelsesminister Søren Pind udtalte i november, at fremmedsprog har afgørende betydning for Danmarks økonomiske og handelsmæssige samarbejde med andre. Jeg kan ikke være mere enig. Nok kan man oversætte meget på internettet, men teknologien giver ikke sprogforståelsen og den kulturelle indsigt. Den får du kun ved at tale med en fra landet eller selv tage derned og mærke det på egen krop, understreger Allan Hermansen, der indtil videre har fået bekræftet den holdning af næsten 4.000 brugere i 97 forskellige lande.

Vi brænder for det. Motivationen bag det er, at vi kan hjælpe folk med at lære fremmedsprog. Når nogle kommer til os og fortæller, at deres engelsk de seneste 6 måneder er blevet fantastisk, fordi de har haft tre sprogpartnere om ugen, så giver det så meget værdi for os. Den følelse kan ikke erstattes.
Allan Hermansen, Swap Language

Rundtur i Europa

Men konceptet skal vokse sig endnu større, og derfor drog Allan Hermansen og makkeren Nichlas Walsted i december rundt i Europa som blaffere.

- Vores platform er gratis, så vi har ikke så mange penge til markedsføring. Derfor tog vi kontoret i rygsækken og tomlede gennem Europa og besøgte vores frivillige i Kiel, Gent, Grenoble, Barcelona og Madrid hvor der er opstået Swap Language communities, siger han og uddyber.

- De var begejstrede for, at vi kom og besøgte dem, og vi fik skabt noget hype. Det har gjort, at vi nok begynder at tage lidt mere ud til universiteter i udlandet fra foråret, fortæller Allan Hermansen, der ikke har i sinde at lægge sin idé fra sig.

- Vi brænder for det. Motivationen bag det er, at vi kan hjælpe folk med at lære fremmedsprog. Når nogle kommer til os og fortæller, at deres engelsk de seneste 6 måneder er blevet fantastisk, fordi de har haft tre sprogpartnere om ugen, så giver det så meget værdi for os. Den følelse kan ikke erstattes, forklarer den ambitiøse iværksætter.

Og netop derfor er Allan Hermansen klar til at leve spartansk, indtil Swap Language får det gennembrud, der også giver penge på bankbogen.

Det skal nok komme til at gå, det handler bare om at hænge i. Jeg kan godt lide havregryn, så det er så fint, siger han med et grin.

Allan fra Odder tomlede gennem Europa med sprogidé

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce