Aktivitetspark får første sponsor i hus

Friluftsrådet vil gerne støtte aktivitetsparken med formidling, stiafmærkning og andre materialer ifølge foundraiser Bendt Nielsen. Han forventer, at det nu bliver lettere at skaffe andre fonde og sponsorer til projektet. Arkivfoto

Aktivitetspark får første sponsor i hus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brædstrup - Planerne om at skabe en aktivitetspark i dele af Folkeparken og Ring Skov i Brædstrup er kommet godt på vej, efter Friluftsrådet har besluttet at støtte dele af projektet med 0,5 millioner kroner.

Donationen er den første større bevilling, som styregruppen bag Brædstrup Aktivitetspark modtager, og det vækker naturligvis glæde og optimisme blandt de frivillige i det borgerdrevne projekt.

- Vi glæder os på Brædstrups vegne over tilskuddet - både fordi det er en flot anerkendelse af det lokale arbejde, men også fordi det giver os positive forventninger om, at andre fonde også vil synes godt om projektet, siger Thomas Schmidt fra styregruppen.

Penge til materialer

Donationen fra Friluftsrådet er givet til at indrette den kommunale del af Ring Skov omkring skovsøen som et bynært frilufts- og aktivitetsområde.

Projektet fokuserer på sundhed for folk i alle aldre, og her arbejder styregruppen på at lave gang- og løbestier samt udefitness.

- Friluftsrådets midler er givet i en forventing om, at vi får hele det økonomiske fundament sikret. Midlerne fra rådet er derfor en håndsrækning til materialetilskud, forklarer foundraiser og landskabsarkitekt Bendt Nielsen.

I projektet omkring skovsøen skal der indrettes en plads med madpakkehus og toilet og en naturlegeplads under trækronerne, og ved Skovsøen opføres et op-holdslokale som et samlingsrum for skoleklasser i form af en båldome. Sidstnævnte er en kuppelformet bålhytte.

Søen er i dag stærkt tilgroet, men det er tanken at oprense et stykke af søen, så der igen kommer et frit vandspejl med insekter og vandplanter, som kan indgå i undervisnings- og formidlingsaktiviteter.

Det bevilgede tilskud fra Friluftsrådet skal gå til formidling og stiafmærkninger, opholdslokale/båldome med grej til udeskole, trædæk og siddepladser ved søkanten, madpakkehus, grillriste, borde med videre.

En blåstempling

Ifølge foundraiser Bendt Nielsen får donationen nu gruppen bag aktivitetsparken til at intensivere søgningen efter fondsmidler, så man kan få samlet de 4,5 millioner kroner ind, som projektet er budgetteret til.

- Vi er kommet rigtig godt fra start med et så stort tilskud. Det er et af de større tilskud, som jeg har set, at Friluftsrådet har givet. Friluftsrådet har en stor administration og gør meget for at undersøge de forskellige projekter til bunds. Andre fonde ser det derfor som en blåstempling af et projekt, hvis man får midler fra Friluftsrådet. Det her gør, at vi nu kan intensivere ansøgningerne, siger Bendt Nielsen.

Vær tålmodige

Det vil dog gå noget tid endnu, før alle pengene er hjemme.

- Vi vil løbende fortælle, hvordan det går med fundraisingen, men det er en proces, som kræver stor tålmodighed og vedholdenhed. Men vi er fortrøstningsfulde i styregruppen, siger Thomas Schmidt.

Aktivitetspark får første sponsor i hus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce