Formidable Morby

Roskilde Festival 2017 Amerikanske Kevin Morby spiller på Pavilion Scenen onsdag 28. juni 2017. Foto: Torben Christensen/Scanpix 2017

Formidable Morby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Amerikanske Kevin Morby sat for alvor Roskilde-festen i gang med et skarpt og fokuseret sæt onsdag aften.

Morby kommer til Roskilde med et frisk album i bagagen - City Music, og det var primært sangene fra dette album, der udgjorde sætlisten.

Dog med tidligere klassikere som f.eks. Harlem River fra albummet af samme navn og Destroyer og Dorethy fra det foregående album Singing Saw.

Der er fire mand - eller rettere tre mænd og en kvinde - i bandet, og de er tæt tæt sammenspillede. Og man imponeres især af den kvindelige guitarist, der formår at få de sprødeste countrytoner frem og i næste moment skæv guitarstøj a la Velvet Underground.

For et år siden så jeg Kevin Morby på et lille spillested i Århus. Vi var vel omkring 50. I går var teltet tæt pakket og publikum var begejstrerede. Det er noget af Roskilde Festivalen kan - give plads til, at åbenlyse talenter kommer til at spille for et publikum, der værdsætter kvalitet.

Seks fortjente stjerner.

Forinden havde det amerikanske indieband, Warpaint, spillet på festivalens næststørste scene, Arena. Efter en lidt famlende start fik de fire kvinder i bandet for alvor gang i deres meget melodiøse sange. Men helt ud over rampen kom det ikke.

Fire stjerner

 

Formidable Morby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce