Læserbrev: Opbrudstendenser i lokalpolitikken i Horsens


Læserbrev: Opbrudstendenser i lokalpolitikken i Horsens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Bent Riis, Borgmestervej 26, Horsens
Billede
Horsens debat. 

Læserbrev: Der er opbrudstendenser i den horsensianske lokalpolitik. Blandt andet på de meget vigtige områder som kan sammenfattes under miljø, æstetik og historisk bevidsthed. Casa-socialdemokraterne bekender sig til et tunnelsyn, der hedder økonomisk vækst og hæslige højhuse for enhver pris, mens de to borgerlige partier, Venstre og Konservative, indimellem fremstår som partier, der faktisk kan bevæges af andre argumenter end de rent økonomiske.

Nu håber jeg blot, at de borgerlige står fast og ikke i sidste ende kapitulerer over for åndløshed og kræmmermentalitet, hvilket borgerlige jo normalt plejer at gøre.

Seneste eksempel på, at byens stadige forgrimmelse måske kan møde modstand fra andre politiske fløje, end man normalt ville formode, fremgår af Horsens Folkeblad den 6. september. Her omtales endnu et Casa-profit-projekt, som skamferer både miljø, æstetik og historisk bevidsthed.

På den såkaldte Dana Feed-grund ønskes opført et monsterbyggeri, som stærkt vil reducere den offentlige adgang foran havnebassinet, ligesom udsigten til vandet fra en af byens virkeligt historisk interessante gader, Ny Havnegade, vil blive indsnævret væsentligt.

En konkret bekymring over denne miljø- og æstetik-forringelse fremsættes af Martin Ravn fra Venstre og af Esben Hedeager fra De Konservative, mens den socialdemokratiske næstformand for plan- og miljøudvalget, Niels Peter Bøgballe, indtil videre begrænser sig til den dybt intellektuelle betragtning, at Casa-byggeriet er "et fedt projekt".

Det bliver meget interessant at følge, om Venstre og Konservative i sidste ende tør stå vagt om værdier, som er langt væsentligere end blot åndløs og endeløs økonomisk vækst.

Læserbrev: Opbrudstendenser i lokalpolitikken i Horsens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce