Transportminister erkender problem: Men der er ingen hurtige penge til Horsens S-lyskryds

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) vil gerne øge investeringerne i infrastruktur og anerkender kø-problemerne ved Horsens S-afkørslen. Der er bare ikke penge til en lysregulering ved afkørslen lige nu, skriver han i et svar til folketingsmedlem Henrik Dam Kristensen (S), der er valgt i Horsens-kredsen. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Transportminister erkender problem: Men der er ingen hurtige penge til Horsens S-lyskryds

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ole Birk Olesen (LA) skriver til folketingsmedlem Henrik Dam (S), at regeringen gerne vil øge rammen for offentlige investeringer. Men drømmen om en lysregulering ved Horsens S kan han ikke finde en hurtig finansiering til.

Horsens: "Det er regeringens holdning, at vi bør investere væsentligt mere, særligt i vores vejinfrastruktur. Regeringen har således meldt ud, at rammen for offentlige investeringer skal øges med ca. 20 mia. kr. fra 2021. Så hvis der er politisk opbakning hertil, er det bestemt muligt at få løst udfordringen ved afkørsel 57".

Sådan lyder det i et skriftligt svar fra transportminister Ole Birk Olesen (LA) til Henrik Dam Kristensen (S), efter at sidstnævnte for et par dage siden spurgte ministeren, om han vil genoverveje sit nej til en hurtig realisering af en lysregulering ved den stærkt trafikerede afkørsel 57, Horsens S. Især set i lyset af, at borgmestrene fra Horsens og Hedensted har tilbudt at finansiere halvdelen af udgifterne.

I svaret til Henrik Dam Kristensen fastholder Ole Birk Olesen, at han ikke kan finde pengene til en lysregulering ved afkørsel 57 lige nu, men at han er opmærksom på problemet.

"Jeg er meget bevidst om udfordringerne med trafikafviklingen ved afkørsel 57 på E45 ved Horsens og er enig i, at det er et klart problem", skriver han og understreger, at fremkommeligheden på E45 er et centralt tema for regeringen.

Derfor, gør han opmærksom på, har regeringen også sat gang i at udvide strækningen fra Skanderborg S til Aarhus S fra fire til seks spor og en vvm-undersøgelse af en mulig udvidelse af strækningen fra Vejle til Randers.

"Jeg er således heller ikke imod at finde en løsning i forhold til afkørsel 57 på E45 ved Horsens, men har blot konstateret, at der ikke på nuværende tidspunkt er finansiering til dette", skriver han til Henrik Dam Kristensen.

Han afslutter sit brev med et lille svirp til Socialdemokratiet: "Jeg må dog samtidig notere mig, at Socialdemokraterne i første omgang ønsker at prioritere projekterne i Togfonden, hvor der mangler milliarder. Denne prioritering vil ikke løse problemet ved afkørsel 57".

Jeg er meget bevidst om udfordringerne med trafikafviklingen ved afkørsel 57 på E45 ved Horsens og er enig i, at det er et klart problem.
Ole Birk Olesen (LA), transportminister

Dam: Vi nærmer os valgkampen

Henrik Dam Kristensen siger om svaret, at han synes, at "det er ærgerligt, at der i et så stort et budget, som der er i transportministeriet, ikke kan findes et så forholdsvis beskedent beløb".

En lysregulering af afkørsel 57 er sat til at skulle koste syv millioner kroner, hvoraf Horsens og Hedensted altså har tilbudt at betale halvdelen.

- Alle erkender, at det er et problem, og det er til stor irritation for de mange pendlere. Jeg er enig med ministeren i, at der mangler penge til infrastruktur. Det er en opgave for regeringen og Folketinget at finde en løsning på, og det medvirker Socialdemokratiet gerne til, siger han.

- Jeg håber meget, at der kan findes en løsning i forbindelse med de kommende finanslovsforhandlinger. Mit håb og det, jeg vil arbejde for, er, at Horsens står højt på dagsordenen, når der findes penge.

Henrik Dam Kristensen siger om Ole Birk Olesens henvisning til Togfonden, at det kun viser, at "vi nærmer os en valgkamp".

- Togfonden har ikke noget med afkørslen i Horsens at gøre, konstaterer han.

Transportminister erkender problem: Men der er ingen hurtige penge til Horsens S-lyskryds

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce