Skulle sikre cyklister bedre: 70 kantpæle kørt ned på landevej

Tidligere stod kantpælene til højre for de cykelstier, som kun er adskilt fra Grobshulevej med en hvid stribe. Nu er de flyttet ud til venstre for cykelstierne - og her bliver de konstant påkørt. Privatfoto

Skulle sikre cyklister bedre: 70 kantpæle kørt ned på landevej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udvalgsformand vil have undersøgt, hvorfor pælene på Grobshulevej er så udsatte.

Odder: Det var for at sikre cyklisterne bedre, at den kommunale afdeling Fælles Drift & Service i foråret flyttede kantpælene fra rabatten til den hvide stribe, der adskiller cyklister fra bilister på Grobshulevej. Spørgsmålet er nu, om det var nok til, at man kan føler sig sikker på cykelstien.

Det mener bl.a. en læser, som har talt, at 70 af 78 kantpæle på strækningen mellem de to rundkørsler ved henholdsvis Odder og Torrild enten er blevet "fældet" af en bil eller i hvert fald er blevet beskadiget.

- Det kan godt bekymre mig, for der er ikke langt ind til cyklisterne. og bilisterne må da komme med en vist fart, når de sådan banker kantpælene ned, siger læseren, der ønsker at være anonym.

Viser det sig, at påkørslerne skyldes, at bilerne kører for stærkt, eller at nogen bevist synes det er sjovt at påkøre pæle, skal vi have politiet til at kigge på sagen.
Ole Lyngby Pedersen (V), formand for miljø-, teknik- og klimaudvalget i Odder Kommune

Skal undersøges

Den bekymring deles af formanden for det kommunale miljø-, teknik- og klimaudvalg Ole Lyngby Pedersen (V), der har bedt Fælles Drift & Service undersøge, hvorfor kantpælene bliver påkørt.

- Det er en kendsgerning, at cykelstierne ligger lige op ad vejbanen kun adskilt af en hvid stribe. Modsat på Houvej, hvor der er grøn rabat mellem cykelstien og vejen. Men det burde vel ikke være et problem nu, hvor kantpælene så fint indikerer overfor bilisterne, hvor langt ind, der må køres, men noget går tilsyneladende galt, og det skal nu undersøges. Handler det om, at visse store køretøjer ikke kan undgå at påkøre kantpælene, skal vi have kigget på problemet. Men viser det sig, at det alene skyldes, at bilerne kører for stærkt, eller at nogen bevist synes det er sjovt at påkøre pæle, så vi have politiet til at kigge på sagen, siger han.

Skulle sikre cyklister bedre: 70 kantpæle kørt ned på landevej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce