Toptræners drøm: Jeg vil overtage Bent Nyegaards job på TV2

Nicolej Krickau har selv været på ungdomslandsholdet og føler sig godt klædt på til at være ligatræner for et af topholdene. Foto: Michael Svenningsen

Toptræners drøm: Jeg vil overtage Bent Nyegaards job på TV2

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nicolej Krickau har mange drømme som toptræner, men er også tryghedsnarkoman - Han bor i Horsens og er svær at lokke til at flytte.

Horsens: Jeg har en stor drøm. Jeg vil gerne overtage Bent Nyegaards job som håndboldkommentator på TV2.

Nicolej Krickau, 31 år, bosiddende på Apollovej i Torsted, har taget det store spring fra Skanderborgs talentfabrik til GOG's bronzevindere i håndboldligaen.

Der er 144 kilometer hver vej, når han tager til træning i Gudme, men han nyder at slappe af i halvanden time bag rattet - måske lige med undtagelse af de traditionelle fredagskøer på motorvejen.

- Køreturen er ikke noget problem. I starten kunne jeg bruge tiden bag rattet til at arbejde. Nu slapper jeg af. Måske hører jeg en podcast. Jeg nyder de halvanden time, siger han.

- Vi har talt om, at det kunne være en god idé at flytte til Sydfyn, men lige nu er det ikke aktuelt. Jeg elsker at være sammen med familien i Horsens, og tingene fungerer fint. Jeg er i Gudme hver dag, bortset fra onsdag. Jeg forlader først hallen som den sidste efter spillerne, og jeg har netop fået ros for at være til stede hele tiden i GOG, siger han.

Jeg er meget taknemmelig over min tid i Skanderborg. De gav mig chancen som træner, og de løste mig fra kontrakten, da jeg fik tilbuddet fra GOG. Jeg fik muligheden for at leve af min hobby. Nu har jeg fået chancen for at spille med om det danske mesterskab.
Nicolej Krickau
Nicolej Krickau
31 år, gift med Stine, to børn, Bertram på fire og Alba på to år.Startede sin håndboldkarriere i Brabrand som playmaker.

Fem danske mesterskaber

Spillede playmaker på junior- og ynglingelandshold med Mikkel Hansen, Henrik Toft Hansen, Mads Christiansen, Jacob Bagersted, Kasper Irming og Nicolai Øris.

Fik problemer med ryggen som 15-årig.

Tre sæsoner på Skanderborgs divisionshold som playmaker.

Holdt et års pause på grund af sin rygskade og fik tilbudt et trænerjob, mens han var skadet. Blev grebet af trænerjobbet og kæmpede ikke helhjertet for at vende tilbage som spiller. Han fortsatte i stedet karrieren som træner og blev cheftræner for Skanderborgs ligahold.

I 2017 skiftede han til GOG på en tre-årig kontrakt som cheftræner.
Der går utallige timer foran video'en, hvor han analyserer modstandere og andre interessante håndboldkampe. Foto: Michael Svenningsen
Der går utallige timer foran video'en, hvor han analyserer modstandere og andre interessante håndboldkampe. Foto: Michael Svenningsen

Selvforståelse

Nicolej Krickau har klaret springet fra Skanderborg til GOG til alles tilfredshed.

- For mig er det et drømmejob. Den største forskel er selvforståelsen. I Skanderborg handlede det om talentudvikling. I GOG er målet, at vi skal være i top-fire i ligaen, men GOG skal også udvikle. Vi håber bare, at vi kan udvikle spillere til Flensburg/Handewitt og ikke til danske konkurrenter. Mekanismerne er de samme. Vi arbejder med ambitiøse spillere, der er på vej, og som arbejder på at blive bedre.

- Det er en udfordring at skulle gøre det bedre end klubber, der har et større budget. BSV, Aalborg, Ribe/Esbjerg og Skjern har de fire største budgetter, men vi arbejder på at vinde medaljer for færre penge, siger Nicolej Krickau. Vi nåede pokalfinalen og vandt bronzemedaljer i min første sæson. Og så fik vi 42 points i grundspillet. Desværre var marginalerne ikke med os til sidst.

- Selve træningen er ikke anderledes. I GOG er jeg bare træner for nogle bedre spillere. Det betyder, at man kan stille større krav.

- Min alder har ikke været noget problem. Jeg er ofte træner for spillere, der er ældre end mig, men jeg har aldrig oplevet spillere, der ikke har vist mig respekt. Når vi forbereder os på modstanderne, har jeg set video i 20 timer og er velforberedt. Spillerne ved, at jeg er bedre klædt på end dem.

Klar til Europa

GOG starter turneringen på søndag med hjemmekamp mod de danske mestre fra Skjern.

- Det bliver en ekstra spændende sæson for os, fordi vi nu også skal ud i Europa. Vi rykker ind i tredje runde af EHF Cup'en og skulle gerne med i gruppespillet. Her håber jeg, vi trækker THW Kiel eller Magdeburg. Vi arbejder allerede med at ændre vort angrebsspil, så vi er bedre rustet til de internationale kampe.

- Jeg er meget taknemmelig over min tid i Skanderborg. De gav mig chancen som træner, og de løste mig fra kontrakten, da jeg fik tilbuddet fra GOG. Jeg fik muligheden for at leve af min hobby. Nu har jeg fået chancen for at spille med om det danske mesterskab.

- Jeg har kontrakt med GOG til 2020, og jeg kunne godt se mig selv fortsætte i GOG i mange år endnu, hvis de vil beholde mig. Jeg er ikke den type, der laver karriereplan, for det er alt for tilfældigt.

- Der er vel ingen danskere, der siger nej, hvis man får tilbudt at være landstræner. Der er også mange trænere, der rykker familien op og tager til udlandet. Her er jeg nok lidt for meget tryghedsnarkoman. Jeg tænker meget på børnene. Håndbolden er så dynamisk, at man ikke kan vide, hvad der dukker op. Jeg kunne også se mig selv tilbage i Skanderborg en skønne dag. Den eneste drøm, jeg virkelig har, er at blive tv-kommentator og overtage Bent Nyegaards job på TV2.

Nicolej Krickau har man sine 31 år hele livet som håndboldtræner foran sig, og der er ikke tale om, at han vil skubbe 66-årige Bent Nyegaard af pinden her og nu, men Krickau er blevet toptræner så tidligt, at han har en masse år foran sig på trænerfronten, inden han bliver gråhåret og TV2's næste "sølvræv".

Det er ikke alt, han elsker i håndboldens verden.

- Jeg bryder mig ikke om, at det kan betale sig at tabe, som vi oplevede i slutspillet. Vi har den samme struktur i dansk håndbold, og vi kan komme ud for det igen. Jeg bryder mig heller ikke om film, men må erkende, at det ofte kan betale sig, siger han.

Svensk inspiration

Nicolej Krickau henter sin inspiration fra de hundredvis af håndboldkampe, han ser, men han lægger ikke skjul på, at han er mest inspireret af de svenske verdensmeste fra 90'erne med Magnus Andersson og Stefan Løvgren i spidsen. Han nævner også Sebastian Seiffert fra Kolding IF. Som træner har han taget en del med fra Peter Bredsdorff-Larsen, der var hans træner i to sæsoner i Skanderborg. Af danske hold er han især inspireret af GOG's danske mesterhold, anno 2004, med Anders Eggert, Thomas Mogensen, Lasse Svan og Mikkel Hansen.

- Jeg glæder mig til at følge VM i Danmark. Jeg tror, Danmark bliver verdensmester. Det er sidste gang, Mikkel Hansen og mange andre får mulighed for at spille en slutrunde på hjemmebane, og jeg tror på et stort VM fra Niklas Landin.

Nicolej Krickau er blevet et kendt ansigt via tv-skærmen.

- Det har jeg overhovedet ingen problemer med. Jeg ændrer ikke adfærd, fordi det er direkte tv, og når der er time-out, tænker jeg slet ikke på, at det sendes live ud i stuerne. Jeg erkender også, at det ikke altid er lige sagligt, hvad vi siger til dommerne, men jeg glæder mig over, at dommerne har ændret adfærd fra at vise magt til at være en del af håndboldspillet, siger han.

Toptræners drøm: Jeg vil overtage Bent Nyegaards job på TV2

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seneste klip fra superligaen
Afspil video
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på aftenens danske nier!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på det danske angreb i kampen mod Montenegro.
Afspil video
Kom helt tæt på Alexander Zorniger og Brøndby IF!
Flemming Povlsen kom helt tæt på Brøndby IFs tyske træner, Alexander Zorniger.
Afspil video
Bechmann udpeger Superligaens fem bedste angrebskonstellationer!
Tommy Bechmann udpeger Superligaens fem skarpeste angrebskonstellationer.
Afspil video
Vi har interviewet FCM's tårnhøje angrebsduo!
Vi kom helt tæt på FC Midtjyllands angrebsduo, Paul Onuachu og Alexander Sørloth, og spurgte ind til deres samarbejde.
Afspil video
Kæft, trit og retning! Se analysen af Alexander Zorniger!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen analyserer Alexander Zornigers tyske mentalitet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce