Brædstrup HK og BSV-spillere på charmetur på skole: Så er det selfie-tid

De to elitespillere fra Bjerringbro-Silkeborg måtte stille op til mange billeder for eleverne i 4. klasse. Foto: Søren E. Alwan

Brædstrup HK og BSV-spillere på charmetur på skole: Så er det selfie-tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brædstrup HK mangler håndboldspillere på 3. og 4. årgang, og derfor tog klubben tirsdag på besøg på Brædstrup Skole sammen med to elitespillere fra BSV for at slå et slag for håndbolden.

Brædstrup: - Er I verdens bedste til håndbold? Hvor gode er I lige, og hvor hårdt kan I skyde?

Spørgsmålene var mange, da to elitespillere fra Bjerringbro-Silkeborg, Nikolaj Øris og Rasmus Jensen, tirsdag eftermiddag kom på uventet besøg på Brædstrup Skole.

Besøget var et led i en charmeoffensiv for håndbolden i Brædstrup, hvor den lokale klub, Brædstrup HK, står og mangler spillere på 3. og 4. årgang til den nye sæson.

I stedet for bare at dele sedler ud på skolen besluttede håndboldtræner, Kim Sørensen, derfor, at børnene skulle have en ekstra oplevelse med et besøg fra de to BSV-spillere, og overraskelsen faldt lige i elevernes smag, da turen gik forbi 4.C.

- Er det ikke jer, der spiller Champions League? Spillede I ikke uafgjort mod Paris med Mikkel Hansen og Nikola Karabatic? Så må I da være gode, lød det fra et par af drengene, da spillerne dukkede op.

Håndbolden i Brædstrup er i hård konkurrence. Der er rigtig mange, som spiller fodbold, men også gymnastik og spejder er ret populært. Derfor træner vi også kun håndbold én gang om ugen, så børnene har mulighed for at gå til andre ting.
Kim Sørensen, træner i Brædstrup HK
BSV-spillerne Nikolaj Øris (forrest) og Rasmus Jensen gav autografer til alle og selv musiklæreren, da Brædstrup HK kom på charmetur midt i musiktimen for 4. C.  Foto: Søren E. Alwan
BSV-spillerne Nikolaj Øris (forrest) og Rasmus Jensen gav autografer til alle og selv musiklæreren, da Brædstrup HK kom på charmetur midt i musiktimen for 4. C. Foto: Søren E. Alwan

Håndbold er for alle

Herefter gik snakken om Champions League og den danske håndboldliga, men også at der er mere i håndbold end kun kampe.

- Det gode ved at være på et hold er, at alle kan bidrage. Nogle er måske gode til at aflevere, andre kan være gode til at skyde eller forsvare, og på den måde udnytter man det, som hver især er gode til. Men man har også en masse sjov sammen. Man kommer på forskellige ture og til arrangementer, og man møder nye venner, som man nødvendigvis ikke går i klasse med, sagde Nikolaj Øris.

Jakob fra 4. C fik sig en autograf af Rasmus Jensen.  Foto: Søren E. Alwan
Jakob fra 4. C fik sig en autograf af Rasmus Jensen. Foto: Søren E. Alwan

Mangler spillere

Besøget af de to håndboldstjerner hos 4.C fik lokket et par af drengene til at komme til træning i Brædstrup HK, og det var lige, hvad træner Kim Sørensen havde håbet på.

- Håndbolden i Brædstrup er i hård konkurrence. Der er rigtig mange, som spiller fodbold, men også gymnastik og spejder er ret populært. Derfor træner vi også kun håndbold én gang om ugen, så børnene har mulighed for at gå til andre ting. Men jeg synes, vi er for få - kun fem-seks drenge og et tilsvarende antal piger, så lige nu spiller de på samme hold. Det er derfor fedt, at spillerne fra BSV stiller op og hjælper os med at skabe lidt interesse om håndbolden, sagde Kim Sørensen.

Selfie-tid

Brædstrup HK er samarbejdsklub med Bjerringbro-Silkeborg, og eliteklubben har ofte været behjælpelige med gratis håndboldbilletter til de unge håndboldspillere i Brædstrup, ligesom BSV står for håndboldskolen i byen. Rasmus Jensen var træner på håndboldskolen i Brædstrup sidste gang, og han giver sig gerne tid efter træning til at komme ud og promovere håndboldspillet.

- Vi vil gerne være med til at støtte de små lokale klubber, så de kan få så mange som muligt til at spille håndbold. En stor del af det at spille i klub er kammeratskabet og alle de oplevelser, man får med. Jeg kan selv huske, da jeg selv var barn, og der kom nogle elitespillere og besøgte min klub. Det gjorde et stort indtryk dengang, og derfor vil jeg gerne gøre det samme, sagde Rasmus Jensen.

Begge spillere tog sig derfor god tid til at skrive autografer og tage billeder sammen med børnene, som også var klar med mobiltelefonerne.

- Så er det selfie-tid, lød det højlydt fra en dreng, inden den store fotosession gik i gang.

Brædstrup HK og BSV-spillere på charmetur på skole: Så er det selfie-tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce