Der er gået for mange mål ind - nu vil AC fokusere på at lukke ned

Mathias Nielsen og AC Horsens jagter sæsonens første clean sheet mod AaB. Foto: Claus Fisker/Scanpix

Der er gået for mange mål ind - nu vil AC fokusere på at lukke ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bo Henriksen vil se resultat af anstrengelserne mod AaB.

Horsens: AC Horsens har lukket for mange mål ind, og FC Midtjyllands tre scoringer i søndags har ikke gjort statistikken bedre. At det så skyldtes, at AC Horsens blev ramt af en udvisning og et forkert dømt straffespark er en anden sag.

- Den kamp blev afgjort af den håbløse kendelse. Da vi spillede 11 mod 11, løste vi opgaven og holdt FC Midtjylland fra chancer. Det er helt afgørende, at vi har en god fornemmelse i forhold til vores defensiv, og det føler jeg, at vi er ved at få, men vi skal også kunne aflæse det i resultatet og i de forskellige statistikker. Vi kan ikke sige, at vi har forbedret os for alvor, før vi får en god oplevelse, siger AC Horsens' manager Bo Henriksen, der får den næste chance for at set det i kampen mod AaB.

Han hæfter sig ved, at AC Horsens i sidste sæson klarede sig godt mod AaB på eget græs.

- Vi havde meget godt styr på dem sidst, vi mødtes. Vi skal være meget kyniske i vores indgang til at forsvare os både med og uden bold. Jeg tror på, at vi nok skal komme til chancer mod AaB, og så bliver det afgørende, at vi forsvarer os godt, siger Bo Henriksen.

Rundt om AC-AaB
AC Horsens er ubesejret mod AaB i de seneste fire hjemmekampe. Dden seneste sejr til nordjyderne var den 12. august 2012.AaB er den klub, AC Horsens oftest har spillet uafgjort mod i Superligaen, idet hele 13 opgør ud af 27 er endt uden vinder. Derefter følger Esbjerg, hvor 10 kampe ud af 24 er endt uafgjort.

En sejr over AaB vil være en god fødselsdagsgave til målmand Matej Delac, der fylder 26 år på kampdagen. Samtidig vil det være en fødselsdagsgave på forskud for både Bjarke Jacobsen, der runder 25 år om tirsdagen og Peter Nymann, der fylder 36 år om onsdagen.

Mikkel Mena Qvist står foran sin kamp nummer 50 for AC Horsens, hvoraf de 45 vil være i Superligaen. Mikkel debuterede den 15. marts i pokalkampen mod AGF og erobrede hurtigt en plads i startopstillingen.

Med 65 indbyrdes opgør er AaB den klub " de gule" har mødt næstflest gange i danmarksturneringen kun overgået af Randers FC (Randers Freja) med 78 kampe.

Kilde: Hans Kleberg

En kamp uden fejlkendelser

AC Horsens har ikke haft dommerkendelserne med sig i de to seneste kampe. Bo Henriksens tropper er blevet snydt for et af slagsen, mens henholdsvis Hobro og FC Midtjylland fik tilkendt et fejlagtigt straffespark.

- Forhåbentlig får vi en kamp, hvor kendelserne går lige op. Vi skal ikke have noget forværende, men det kunne være rart med en kamp, hvor dommeren ikke laver åbenlyse fejl, siger Bo Henriksen.

Det er Mads-Kristoffer Kristoffersen, der er sat til at dømme kampen mod AaB, mens Jakob Kehlet er udpeget til fjerdedommer. De har begge været kåret til årets dommer.

- Vi har kun fokus på, hvad vi kan gøre noget ved, så det handler om, at vi skal blive bedre til ikke at give dommerne muligheden for at fløjte for straffespark eller andre afgørende kendelser, siger Bo Henriksen.

Mads Juel Andersen, der er ude med karantæne mod AaB, har været involveret i flere af de kendelser, der er gået imod AC Horsens.

- Han er en ung spiller, man han klarer det fint. Han skal lære af det, og blive bedre til at undgå de situationer, siger Bo Henriksen, der i Mads Juels fravær har mulighed for at benytte Thomas Kortegaard som midterste mand i et tre-mands-forsvar. AC Horsens kan også vælge at spille 4-4-2, hvor Søren Reese og Mathias Nielsen så tager sig af rollerne som midtstoppere.

Der er gået for mange mål ind - nu vil AC fokusere på at lukke ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seneste klip fra superligaen
Afspil video
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på aftenens danske nier!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på det danske angreb i kampen mod Montenegro.
Afspil video
Kom helt tæt på Alexander Zorniger og Brøndby IF!
Flemming Povlsen kom helt tæt på Brøndby IFs tyske træner, Alexander Zorniger.
Afspil video
Bechmann udpeger Superligaens fem bedste angrebskonstellationer!
Tommy Bechmann udpeger Superligaens fem skarpeste angrebskonstellationer.
Afspil video
Vi har interviewet FCM's tårnhøje angrebsduo!
Vi kom helt tæt på FC Midtjyllands angrebsduo, Paul Onuachu og Alexander Sørloth, og spurgte ind til deres samarbejde.
Afspil video
Kæft, trit og retning! Se analysen af Alexander Zorniger!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen analyserer Alexander Zornigers tyske mentalitet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce