Tom Jones fik træerne til at stritte på Smukfest

78-årige Tom Jones har i årtier befundet sig i luksuspoppens absolutte center. Lørdag spillede waliseren hits som "If I Only Knew" og "Delilah". Foto: Axel Schütt

Tom Jones fik træerne til at stritte på Smukfest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et massivt publikum overværede den walisiske crooner-legende, som gjorde alt det, Britney Spears ikke formåede.

SMUKFEST: Han er på evig turné. Tom Jones er fyldt 78 år, men hvorfor holde op, når legen altid er god?

Øjnene er stadig blå, og håret krøller. Han lignede en vinder, da han trådte ud på Smukfests største scene, hvor han sidst spillede i 2011 i øsende regnvejr.

Han blinkede med øjnene til en hilsen og åbnede med John Lee Hookers "Burning Hell". Den søde røg hang over pladsen. De følgende numre demonstrerede, at manden, som i årtier har bevæget sig indenfor rock'n'roll og easy listening, kun synger sange med sjæl.

"Soul of a Man" og Leonard Cohens "Tower of Song," begge fra 2012-albummet "Spirit in the Room". I sidstnævnte fik linjen "I was born with the gift of a golden voice" mange nik fra publikum. Manden synger fantastisk.

Større end Britney

"What's New Pussycat?" - Burt Bacharachs kærlighedshymne - humpede lystigt af sted med kæmpe hvid sousafon, harmonika og den walisiske baryton i front. "Sex Bomb" kom i en bigband-indpakning. Og i det hele taget var arrangementerne rrrrrrrrah-gode. Jones speedsnakkede "If I Only Knew" frem.

Foran en forsamling, der var mindst lige så stor som under Britney Spears' koncert, skabte han et rum af nærvær, højt humør og delte sin animalske kræft, som ikke synes at være blevet mindre med rene.

Tom Jones dansede ikke, men hans musik fik folk til at danse indvendigt i "Delilah" og "It's Not Unusual".

Kan godt være, at græsset altid er grønnere på plænen ved siden af, men ingen blandt det massive publikum kunne betvivle, at de stod ansigt til ansigt med en mand, der i årtier har befundet sig i luksuspoppens absolutte center.

Hans shows plejer at vare to timer. Vi fik en forkortet koncert, uden leg med bossanova, uden "What a Wonderful World" og kun lidt snak.

"Kiss" var der dog. Dedikeret til "the late genius, Prince".

Når popbomben nu ikke kunne brænde huset ned, gjorde han noget andet: Tom Jones fik træerne til at stritte.

Tom Jones fik træerne til at stritte på Smukfest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce