Nu er det pludselig helt i orden at tabe med vilje


Nu er det pludselig helt i orden at tabe med vilje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Torben Andersen , ta@hsfo.dk
Billede
Kommentar. 

VM i fodbold får temperamentet i kog rundt om i hele verden blandt fans, presse og alle andre, der har en mening om verdenmesterskaberne i Rusland, men et af de punkter, der falder i øjnene, er afgørelsen af gruppespillet.

Der spekuleres allerede lystigt i hvem, der kommer til at møde hvem i 1/8-finalerne, men her hopper kæden så af. For pludselig er det helt legitimt selv blandt superligatrænere, der bruges som eksperter, at tale om, at det bedre kan betale sig at tabe end at vinde.

Vi skal ikke mange måneder tilbage, før der var et ramaskrig uden sidestykke, fordi det så ud til, at Sønderjyske tabte med vilje til FC Midtjylland for at opnå en fordel i nedrykningsspillet. Sagen er siden blevet undersøgt, og Sønderjyske er frikendt for matchfixing m.v.

Opstandelsen dengang var helt på sin plads, og reglerne er siden heldigvis blevet ændret, så vi i den kommende superligasæson ikke kommer ud for et tilsvarende scenarie, men VM er åbenbart noget andet. Her må man gerne spekulere i at tabe, ligesom det er helt i orden at spare mere eller mindre et helt hold med den begrundelse at reserverne i VM-truppen skal i kamp, og at det så i parentes ikke gør det fjerneste, hvis reserverne går ud og taber kampen.

Tysklands tabte kamp til Danmark tilbage ved VM i 1986 fremhæves nærmest som en genialitet, mens danskerne sejr blev kaldt verdens dummeste, fordi vi så dengang løb ind i Spanien i 1/8-finalen, mens Tyskland jublede over at skulle møde Marokko.

Ved VM må man altså godt, men i Superligaen og alle andre steder er det forbudt at spekulere i at tabe. FIFA har travlt med at udstede bøder, fordi nogle danske tilskuere kastede med ølkrus i begejstring over en scoring, og oven i havde man et flag med, hvor der stod: "Store Patter" med henvisning til det danske sejrsråb.

Den slags skal straffes benhårdt, men at tabe mere eller mindre med vilje. Det er helt okay. Sådan er det i hvert fald til VM

Pludselig er det helt legitimt selv blandt superligatrænere, der bruges som eksperter, at tale om, at det bedre kan betale sig at tabe end at vinde.

Nu er det pludselig helt i orden at tabe med vilje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seneste klip fra superligaen
Afspil video
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på aftenens danske nier!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på det danske angreb i kampen mod Montenegro.
Afspil video
Kom helt tæt på Alexander Zorniger og Brøndby IF!
Flemming Povlsen kom helt tæt på Brøndby IFs tyske træner, Alexander Zorniger.
Afspil video
Bechmann udpeger Superligaens fem bedste angrebskonstellationer!
Tommy Bechmann udpeger Superligaens fem skarpeste angrebskonstellationer.
Afspil video
Vi har interviewet FCM's tårnhøje angrebsduo!
Vi kom helt tæt på FC Midtjyllands angrebsduo, Paul Onuachu og Alexander Sørloth, og spurgte ind til deres samarbejde.
Afspil video
Kæft, trit og retning! Se analysen af Alexander Zorniger!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen analyserer Alexander Zornigers tyske mentalitet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce