Der er brug for retning: For meget nybyggeri i Horsens er for grimt


Der er brug for retning: For meget nybyggeri i Horsens er for grimt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Finn Gade Knudsen, Sundvej 17, Horsens, Konservativ lokalformand
Billede
Horsens debat. 

Læserbrev: Lad mig starte med at slå fast, at jeg bestemt er for udvikling. Jeg er heller ikke skræmt af, at flere borgere vælger at bosætte sig i Horsens, om end jeg dog mener, at det er en balancegang, vi skal gå, når vi byder dem velkommen.

For på den ene side ved vi jo godt, at de primært kommer for at bo billigere end i eksempelvis Aarhus og samtidig for at slippe lidt væk fra alle de ulemper, en storby har. Samtidig ved vi, at en stor del af dem, som kommer til byen, ikke arbejder her. Derfor skal vi sikre en infrastruktur, som kan klare det pres, og her er vi håbløst bagud. Vi skal passe på, at vi ikke udvikler os til det, de er flyttet fra.

Når jeg følger udviklingen fra den stol, jeg har, er det, som om vores politikere ikke kan følge med. Det minder mig mest af alt om en børnehaveklasse, som første gang ser en elefant. Man står med åben mund af benovelse, og man ser blot til uden at sige et ord.

I Horsens er elefanten i stedet en byudvikling, som driftige borgere og virksomheder hele tiden presser på for at få gennemført, og i stedet for at politikerne udstikker retningslinjer for, hvor elefanten må gå, og hvordan den skal se ud, så kigger de blot på, og kommer højst med et forsigtigt wauw.

Hvor vil jeg så hen med dette billede?

Først og fremmest står det mere og mere klart for mig, når jeg færdes rundt i byens hektiske udviklingscirkus, at der ikke er nogen overordnet arkitektonisk plan. Folk, der finder et hul at bygge på, og som fremviser en fin arkitekttegning, får nærmest per automatik lov, uden at der tænkes en overordnet arkitektonisk linje ind i det.

Det kommer til at give et meget rodet billede, når vi om 10 år færdes rundt i byen, og man vil på ingen måde kunne fornemme, at der har været kontrol over vanviddet.

Samtidig er det, som om at vi ikke på noget tidspunkt tænker på de historiske værdier, vi har i byen. Elefanten får uden videre lov at trampe på alt, den finder nødvendigt eller underholdende, og vi ser stadig bare på.

Kulturarv og historie må vige for udviklingens elefant. Hvis den vælger at trampe på en bevaringsværdig og identitetsskabende bygning, for i stedet at ligge en ny "lort" på stedet, siger vi bare ja tak og kalder det udvikling. Jeg undskylder sproget.

Horsens har brug for en dyrepasser, som kan rette elefanten ind. Ikke en, der binder elefanten uden for byen eller som mishandler den med dybe stik, men en, der kan hjælpe den med at komme igennem byen på en måde, hvor vi stadig bagefter kan kende byen og med stolthed vise den frem.

Inden for byudvikling hedder en sådan dyrepasser en stadsarkitekt, og det er med mine øjne afgørende, hvis vi også i fremtiden vil have en pæn by, som ikke alene har udviklet sig, men som også fremstår som en smuk og leveværdig by.

Der er brug for retning: For meget nybyggeri i Horsens er for grimt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce