Poul Smidt Hansen blev ikke sparet for prøvelser

Poul Smidt Hansen begraves fra vor Frelser Kirke. Arkvifoto

Poul Smidt Hansen blev ikke sparet for prøvelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Poul Smidt Hansen, Egely Alle 13, Vinding, er død 75 år.

Poul var oprindelig udlært bager hos P.A. Andersen i Skyttehusgade i 1962. I samme gade boede han i en lille lejlighed sammen med hustruen Else, og det var her, de fik deres første to sønner, Lars og Henrik.

Senere flyttede de til Finlandsvej, hvor de fik deres tredje søn, Peter. Efter fem gode år byggede de hus på Græsvangen i Bredballe. Familiens liv tog herefter en tragisk drejning, da Poul Smidt Hansen i 1974 blev voldsomt kvæstet i en trafikulykke, som skyldtes en spritbilist. Ulykken efterlod Poul med en brækket ryg, en brækket kæbe og omfattende interne kvæstelser, og han kom resten af sit liv til at kæmpe med følgerne.

Han måtte således stoppe med at arbejde som bager, og da han ikke fik nogen erstatning af betydning, endte det med, at familiens hus gik på tvangsauktion. Trods svære rygsmerter kom Poul Smidt Hansen alligevel tilbage til arbejdslivet og fik en helt ny karriere som salgschef for Mitsubishi. Han blev i flere år kåret som den japanske koncerns danske topsælger, og det indbragte ham to gange en rejse til Japan.

Igennem hele livet blev Pouls helbred dårligere, og han fik foruden følgerne af ulykken også konstateret dårligt hjerte. En ting var dog et bestandigt lyspunkt for ham - familien. Det var ham en særlig stor glæde, da barnebarnet Christian blev født, og da Christian var seks år, kom han med Poul Smidt Hansen på golfbanen i Vejle Golf Club. Igennem flere år delte Christian og bedstefar Poul golf-interessen. Til slut måtte Poul indstille spillet, da hans ben ikke længere kunne holde til det.

Selv de senere år, da Poul jævnligt måtte tilses af sygeplejersker, var familien i hans tanker. Sygeplejerskerne har således fortalt Else, at hendes mand altid omtalte hende med kærlighed og roste hende i høje toner. Else og Poul nåede at være gift i 57 år, inden Poul Smidt Hansen forleden døde af en blodprop i hjertet.

Poul Smidt Hansen begraves fra Vor Frelser Kirke på fredag 15. juni klokken 12.

Poul Smidt Hansen blev ikke sparet for prøvelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce