Thomas Mogensens største dag

Thomas Mogensen med sine børn efter sejren.De danske spillere i Flensburg-Handewitt er jublende lykkelige over, at det søndag eftermiddag lykkedes at sikre klubben det første tyske håndboldmesterskab i 14 år ved at vinde 22-21 over Frisch Auf Göppingen. Photo by: Axel Heimken/picture-alliance/dpa/AP Images

Thomas Mogensens største dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 35-årige Odder-knægt sluttede 11 år i den tyske Bundesliga med et tysk mesterskab og en kæmpefest.

Flensburg: Odder-knægten Thomas Mogensen oplevede den største dag i sit kun 35-årige liv, da han søndag sagde farvel og tak efter 11 år i Flensburg/Handewitt med et tysk mesterskab.

Alt var lagt op til en festdag. Flensburg/Handewitts modstander var Bundesligaens nummer 10, Göppingen, der kom til Flensburg med en smal trup og en skadet Jakob Bagersted på tilskuerpladserne.

Mere end 6000 tilskuere valfartede til FlensArena, og en stor del af var iklædt Flensburgs fantrøjer med nummer 10, Thomas Mogensen.

Programmet var spækket med Mogensen-artikler, og i forhallen mødte vi ingen ringere end Thomas Mogensens mor, Helle Mogensen, der tog sig af sine børnebørn sammen med fru Mia.

- Jeg er bare så nervøs, sagde Helle Mogensen, og det kunne mærkes på det kæmpeknus, som hun dulmede sine nerver med.

Thomas Mogensens 11 år i Flensburg spillede en stor rolle, selv om Mattias Andersson, Kevin Møller, Kentin Mahé, Jacob Heinl og Henrik Toft Hansen også spillede afskedskamp.

FlensArena var spækket med danskere, bl.a. statsminister Lars Løkke Rasmussen og Lars Christiansen, der var med sidste gang, Flensburg vandt det tyske mesterskab i 2004.

Thomas Mogensen blev hædret som årets spiller i Flensburg og fik en fin pokal bare et par minutter, før det gik løs.

Flensburg var storfavorit, men var rystet af nerver i alle 60 minutter.

Flensburgs sejr blev kun på 22-21, og hjemmeholdet kunne takke Kevin Møller og Rasmus Lauge (otte mål) for sejren. Rasmus Lauge scorede mål nummer 22.

Göppingen smalle mandskab kæmpede til det sidste med Allan Damgaard på holdet. Holdet får i næste sæson tilgang af Tim Sørensen, tidligere Skanderborg og svenske Kristianstad.

Flensburgs træner Maik Makulla var tydeligvis også nervøs, og han var ved at miste overblikket, da han lod Thomas Mogensen sidde på bænken i en stor del af anden halvleg. Først til sidst kom han til fornuft og lod Mogensen styre tropper i en hektiske afslutning.

Da slutsignalet lød, sprintede Mogensen hele banen igennem og kastede sig ned i Göppingens mål. Derefter løb han op på midt på fantribunen og lod sig hylde, hvor 10-tallet havde markeret hans popularitet under hele kampen.

Flensburg levede livet farligt i den afgørende kamp. Nikolaj Jacobsen og Rhein Neckar-spillerne fulgte Flensburgs afslutning på tv-skærmen, men et minut før slutfløjtet gik Nikolaj Jacobsen væk fra tv og opgav det mirakel, der kunne have reddet de forsvarende mestre.

"Oh, wie schön", gjaldede det ud over hele hallen.

Det var en enestående dag for Thomas Mogensen, der skifter til Skjern, og for Flensburg/Handewitt, der mister så store profiler, at det virker urealistisk at tro på en gentagelse i 2019.

Lars Christiansen og den gamle landsholdsmålmand Jan Holpert bar det store mesterskabsfad ind i hallen, mens Thomas Mogensen og co. ventede på podiet, og så brød "Helvede i Nord" ud i jubel.

- Det var en frygtelig dårlig håndboldkamp, men jeg er glad og stolt over at have repræsenteret denne klub i 11 år, og jeg kunne ikke slutte bedre end med mit første tyske mesterskab, sagde Thomas Mogensen.

De seneste 10 dage har været meget følsomme. Ingen havde set det komme, at Rhein Neckar Löwen kunne tabe til Melsungen, men det åbnede vore muligheder. For tre uger siden var det håbløst. Vi har vundet verdens bedste liga, og det største for tyskere er at vinde det tyske mesterskab, selv om vi også har vundet Champions League. Det er større end håndbold, sagde Thomas Mogensen, der bærer tilnavnet Mister 100 procent.

Spillerne blev hyldet på den store tribune uden for FlensArena, og det kan blive svært for spillere som Rasmus Lauge, Lasse Svan og Henrik Toft Hansen at blive friske til landskampen mod Schweiz i Aalborg onsdag aften.

Thomas Mogensens største dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seneste klip fra superligaen
Afspil video
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på aftenens danske nier!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på det danske angreb i kampen mod Montenegro.
Afspil video
Kom helt tæt på Alexander Zorniger og Brøndby IF!
Flemming Povlsen kom helt tæt på Brøndby IFs tyske træner, Alexander Zorniger.
Afspil video
Bechmann udpeger Superligaens fem bedste angrebskonstellationer!
Tommy Bechmann udpeger Superligaens fem skarpeste angrebskonstellationer.
Afspil video
Vi har interviewet FCM's tårnhøje angrebsduo!
Vi kom helt tæt på FC Midtjyllands angrebsduo, Paul Onuachu og Alexander Sørloth, og spurgte ind til deres samarbejde.
Afspil video
Kæft, trit og retning! Se analysen af Alexander Zorniger!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen analyserer Alexander Zornigers tyske mentalitet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce