Kulturdebat: Horsens skal gå nye veje


Kulturdebat: Horsens skal gå nye veje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Paw Amdisen, Hindbærhegnet 8, Horsens, byrådsmedlem, SF
Billede
Horsens debat. 

Jeg læste med stor interesse Christian Rimestads interview med Lisbeth Ivanhoe og Simon Lundvig, som blev bragt i Horsens Folkeblad 4. april.

Interviewet indeholdt en meget velkommen og velfortjent advarsel til os lokalpolitikere om at satse mere på kommunens "kulturelle hjemmebryg", hvis vi fortsat ønsker at være en kommune og en hovedby med et levende kulturliv.

Horsens har - ikke mindst takket være en kæmpe frivillig indsats - sat sig på danmarkskortet som en kommune og en by, der kan arrangere store koncerter og events. Det er både flot og godt, men det er ikke det, der skaber en levende kulturkommune i hverdagen.

Her er det de lokale kræfter og især kommunens kreative sjæle, der udgør fundamentet. Og her må jeg give Lisbeth Ivanhoe og Simon Lundvig ret.

Vi har ikke været gode nok til at understøtte og måske især udvikle de kreative miljøer, vi har i kommunen. Ud over de store arrangementer har kommunens kulturpolitik - særlig i den forgangne byrådsperiode - haft mest fokus på haller og kunstgræsbaner og knap så meget fokus på, hvordan vi skaber kreative og kunstneriske miljøer, hvor især kommunens og byens unge kan afprøve og udvikle sig selv.

Der er med kulturstationen og satsningen med visuelt gymnasium blevet skabt fælles rammer for nogle af de kreative, og det gule pakhus eksisterer fortsat, men det er med begrænsede ressourcer og med store veksler på frivilligheden. Vi har brug for en meget mere målrettet satsning.

De ideer, der bliver luftet i interviewet om flere muligheder for kreative uddannelser og et tæt samarbejde med det nye uddannelsesmiljø på Campus-grunden, er rigtig gode bud.

Men vi må kommunalpolitisk også se på de økonomiske og rammemæssige vilkår, og så håber jeg virkelig, at det nye Kultur- og Civilsamfundsudvalg vil samle handsken op fra de to kulturelle ildsjæle. Vi vil i hvert fald fra SF's side gerne bakke op om alle gode initiativer. Også i de kommende kommunale budgetforhandlinger.

Kulturdebat: Horsens skal gå nye veje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce