Erhvervsmand i Vejle: Jeg har det bedst, når jeg er aktiv

Svenn Haargaard har det bedst, når han har noget at være optaget af. Senest er han begyndt at investere i beboelsesejendomme i Juelsminde og Horsens. Arkivfoto

Erhvervsmand i Vejle: Jeg har det bedst, når jeg er aktiv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svenn Haargaard, formand for Rosborg Gymnasium i Vejle, fylder 75 år lørdag 10. marts.

Erhvervsmanden Svenn Haargaard fra Vejle kunne mageligt læne sig tilbage i den gode stol i sit hjem i Mølholm og lade andre om at påtage sig opgaver.

Men al for meget lediggang passer ikke til hans temperament. Han har det bedst, når han han er aktiv og har opgaver, der skal løses. Lørdag 10. marts fylder Svenn Haargaard 75 år.

Svenn Haargaard er et kendt ansigt i Vejle fra sin mange år i autobranchen og fra de tillidsposter, som han har haft og stadig har.

I 11 år har han været medlem af bestyrelsen for Rosborg Gymnasium, heraf de seneste otte år som formand for det store gymnasium i Vejle Enge. Han kan med sindsro forlade formandsposten 1. maj og overlade ansvaret til en anden, for i hans formandstid har gymnasiet vokset i etaper og er blevet fuldt udbygget.

- Det har været så interessant at være en del af den udvikling, der er sket på Rosborg Gymnasium. Gymnasiets areal og elevtal er fordoblet, og jeg har været med til at ansætte en ny rektor, som sørger for, at eleverne får skærpet interessen for matematik og naturvidenskab, siger Svenn Haargaard.

Jeg har det bedst, når jeg er i gang og har noget at stå op til. Jeg duer ikke til at sidde med hænderne i skødet.
Svenn Haargaard

Solgte livsværk for 10 år siden

Han er lige nu engageret i et nyt investerings-projekt, som handler om investeringer i beboelsesejendomme i Juelsminde og Horsens. Det er et projekt, der optaget hans tid og tanker og passer ham rigtig godt.

- Jeg har det bedst, når jeg er i gang og har noget at stå op til. Jeg duer ikke til at sidde med hænderne i skødet, siger han.

Svenn Haargaard er stadig medlem af bestyrelsen for Generationsskifte & Vækst, og han holder af at være med, hvor det handler om udvikling.

I en halv snes år var han formand for Dansk Industri i Vejle Amt og medlem af DI's hovedbestyrelse. Han har også i en periode været formand for Teknisk Skole i Vejle.

Det er efterhånden 10 år siden, Svenn Haargaard solgte sit livsværk, det store Toyota-bilhus på Bugattivej efter 40 år i autobranchen. Her arbejdede han sammen med sin bror, nu afdøde Erik Haargaard, og de to havde et forbilledligt samarbejde.

I dag er Svenn Haargaard glad for, at han er ude af branchen.

- Den måde, man driver bilforretning på i dag, ville ikke passe til mig. Jeg fik solgt på det rigtige tidspunkt, siger han.

Sommerhuset et fristed

Lokalhistorie er en stor interesse for Svenn Haargaard, og den dyrker han aktivt i Vinding-Mølholm Lokalhistoriske Forening, hvor han er suppleant.

Sommerhuset ved Vesterhavet er hans og ægtefællen Bentes fristed. Her nyder de at opholde sig og gå ture langs havet eller i klitplantagen.

- Jeg har ikke behov for at rejse ud i verden. Jeg har set meget af verden, jeg vil hellere nyde udsigten over Vesterhavet. Nu rejser vi kun en gang om året, siger han.

Svenn Haargaard holder sig i form med motionsgymnastik, som pudsigt nok foregår i hallen ved Vejles andet gymnasium, Rødkilde Gymnasium.

- Så får jeg mulighed for at besøge Hans Erik (rektor Hans Erik Duschek-Hansen, red.) og følge med i, hvordan det går hos ham, siger Svenn Haargaard.

Fødselsdagen fejres med den nærmeste familie, de to børn, svigerbørn og børnebørn.

Rosborg Gymnasium holder reception for Svenn Haargaard fredag 16. marts fra klokken 15.30.

Erhvervsmand i Vejle: Jeg har det bedst, når jeg er aktiv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce