Dan Arnløvs mindeord om Peter Sikær: Han havde mod til at gå imod strømmen

Peter Sikær Kristensen - tidligere byrådsmedlem og formand for kulturudvalget i Vejle, er død, 74 år. Arkivfoto

Dan Arnløvs mindeord om Peter Sikær: Han havde mod til at gå imod strømmen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

1.viceborgmester og kulturudvalgsformand Dan Arnløv, Vejle, skriver mindeord om tidligere byrådsmedlem og kulturudvalgsformand Peter Sikær Kristensen, Vejle, der er død, 74 år.

Det er med stor sorg, jeg har modtaget meddelelsen om Peter Sikærs alt for tidlige bortgang.

Peter var et af de Vejle-koryfæer, der synes at blive stadig færre af, en af dem, der havde mod nok til at gå imod strømmen og kæmpe for dét, han mente var det rigtige for Vejle kommune. Også når det gav skrammer og var upopulært, og dermed hævede han sig over den grå masse og bliver én, vi husker.

Peter var medlem af Vejle byråd i hele 36 år. I mere end 20 år var han formand for kulturudvalget. Længden af byråds-og formandstid er i sig selv imponerende, og hvad der gør Peters politiske karriere endnu mere imponerende er, at han fra dag ét satte sit præg på vejlensisk lokalpolitik.

Byrådets enfant terrible

Peter begyndte sin politiske karriere i 1974 og han startede med at være lidt for åbenmundet om socialdemokratiets budgetstrategi i avisen, hvilket resulterede i en historisk og legendarisk skideballe af daværende borgmester Willy Sørensen. Peters stil som menneske og politiker var, at sige tingene som han så dem uanset konsekvenserne.

Jeg havde det privilegie at sidde i byrådet, sammen med Peter i hvad der blev hans sidste og min første byrådsperiode, og jeg kunne på første parket konstatere, at Willy Sørensens skideballe i 74 ikke havde virket. Efter 36 år i byrådet udfordrede Peter fortsat politisk korrekthed, partitop og hierarkier.

Peter begyndte som "Willys knægt" og knægten efterlod han aldrig helt, han var til tider byrådets enfant terrible på godt, ondt og ofte sjovt - havde jeg brugt udtrykket "enfant terrible" overfor Peter ville han utvivlsomt have sagt at så fine ord kendte han ikke. Det var typisk Peter at underspille sin viden og dannelse, men dannelse og viden havde han i store mængder. Peter kæmpede i 36 år for bedre vilkår for idrætten og kulturen, fordi han vidste, at det er ligeså vigtigt som veje og skoler.

Peter var ikke nødvendigvis en mand, der direkte og højlydt uddelte ros og anderkendelse, men jeg ved at han var umådelig stolt af, at hans søn Martin opnåede valg til byrådet. Ved udgangen af denne byrådsperiode vil der have siddet en Sikær i Vejle byråd i 48 år.

Peter sagde ofte til såvel Martin som undertegnede, at han ikke ville blande sig i politik for han var jo pensioneret, hvorpå han i de næste mange sætninger meget detaljeret og klart sagde, hvad han mente om en given politisk situation - han stoppede aldrig med at interessere sig for sin by.

Peter Sikær var skoleleder, drivkraft bag feriekolonien Louisenlund, byrådsmedlem, kulturudvalgsformand, men først og fremmest var han et familiemenneske, der satte sin familie meget højt og mine tanker går til dem i deres sorg.

Peter Sikær var en mand der satte sit synlige præg på sin tid og sin by, en af de store vejlensere er gået bort

Æret være hans minde.

Dan Arnløvs mindeord om Peter Sikær: Han havde mod til at gå imod strømmen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce