Mindeord om Else Marie Skov


Mindeord om Else Marie Skov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Horsens: Karsten Skov, Silkeborg, har indsendt mindeord for sin mor, Else Marie Skov, Horsens, som blev 84 år.

 

Else voksede op i Horsens med familien, hvor hun var den ældste af en søskendeflok på syv.

Else arbejdede, som ung, på Rackmanns fabrikker, da de lå i Amaliegade i Horsens.

Else møder Marinus allerede inden hun fylder 18 år, og de bliver gift i 1958. De overtog i fællesskab Marinus' forældres virksomhed, som blev til Skovs karosserifabrik og autoopretning, som de drev fra 1964 og frem til 1988, først på Parallelvej og senere på Alrøvej i Horsens.

Else og hendes mand, Marinus, havde en stor fælles interesse - camping. I en lang årerække, fra da børnene var små, og til de flyttede hjemmefra, foregik ferierne først på Saxild Camping og senere på Hølken Camping.

Mange gode minder og stærke venskaber var en realitet, og familien fornemmede, at det var et skønt frirum for dem begge, som hun fastholdt til det sidste.

Else har altid lagt en stor ære i at holde sit hjem pænt og rent. Det skulle være hyggeligt at komme hjem, små lamper blev ofte tændt for at skabe hygge i stuerne. Børn, svigerbørn, barnebarn og venner var altid velkomne, blot de meldte deres ankomst, så det kunne planlægges. Else var ikke den spontane type, hun elskede, når hun vidste, hvad dagen ville bringe.

Udefra kunne Else godt fremstå som en meget rolig og gemytlig person, men hun havde sine meninger og man kunne altid være sikker på, at man fik sandheden, når man spurgte hende til råds. Vi har ofte grinet og sagt til hende, at hun var stædig, men svaret var blot, at hun var vedholdende, og det var noget ganske andet.

Else var til det sidste meget opmærksom på sin ydre fremtoning. Selvom et meget svækket syn drillede hende, så gjorde hun altid alt for klæde sig pænt på og lægge læbestift på. Siden sine unge dage interesserede moden hende, og hun var altid med på det nyeste og elskede at shoppe.

Ligeledes var frisuren af stor vigtighed. Hver eneste uge satte Else sig i stolen hos Salon Max, som hendes datter ejer og driver.

Else var et udpræget familiemenneske og satte stor pris på sine børn, svigerbørn og barnebarnet Pernille. Hun fulgte Pernilles store passion for dans og var ofte med ude til danseturneringer. Hun var stolt at hende flotte præstationer og fortalte til det sidste, hvor dygtig hun var og hun nok skulle klare sig godt.

Elses to børn, Karsten og Helle, var hendes store glæde. Fra de var små sørgede hun altid for, at de var pæne og præsentable, og at de have gode manérer, når de var ude.

Hun fulgte begge deres karrierer tæt og var stolt af, at de begge var blevet selvstændige, som deres far Marinus. Datteren som frisør, og sønnen som medejer af Salten El og i dag bilforhandler i Silkeborg.

Elses svigerbørn har ofte hjulpet hende med praktiske gøremål, især i de senere år, hvor helbredet svigtede hende. Svigersønnen Lars gav gerne en hånd, når altanen skulle gøres sommer- og vinterklar, og svigerdatteren Jane forkælede Else med bagværk. Især julesmåkagerne og de hjemmebagte boller blev højt skattet.

Her i 2017 var Elses store glæde at opleve sin søn og svigerdatter blive gift i Silkeborg. Det var en stor dag, som hun ofte mindedes og fortalte gladeligt om med stor begejstring.

21. november 2017 fik Else konstateret kræft. Hele kroppen var stærkt angrebet, og efter kun otte dage på sygehuset sov hun stille ind onsdag morgen med den nærmeste familie omkring sig.

Bisættelsen finder sted tirsdag den 12.december kl. 11.30 fra Klosterkirken.

 

Mindeord om Else Marie Skov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce