Genbrugsguld er også et hit for turister


Genbrugsguld er også et hit for turister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Pressechef Lene Bonde
Billede
Kommentar. 

Horsens: Boligmagasinerne har allerede i årevis og i lækre billeder vist os det. Hvis vi kan finde ud af at kombinere "moderne designklassikere og loppefund", vips, så har vi nøglen til den ultimativt smagfulde indretning af det stilfulde hjem. Det har gjort landets loppemarkeder velbesøgte.

Og efterhånden har vi også fået genbrug tæt ind på kroppen, når vi taler personlig stil.

Når familie og venner er samlet i festligt lag, er der ingen skam i at indrømme, at den usædvanligt grønne kjole i nervøs velour, som man har på, er købt i en genbrugsbutik. Snarere tværtimod. Genbrug er gået fra bare godt til bare hot!

Genfund i turistsektoren

Det har givet genbrugsbutikkerne kronede dage. Og det giver da også god mening, at ting, som vi næsten havde glemt, vi havde, igen kommer frem i lyset til glæde og gavn for andre.

Måske mere overraskende har samme tendens imidlertid i al ubemærkethed bredt sig til turist-sektoren.

Og netop her på egnen finder vi et af de, så vidt vides, allerførste og mest succesfulde eksempler på denne nye tendens: Den genfundne Bro ved Brædstrup!

Det er en smalsporet jernbanebro, som blev sløjfet i slutningen af 1920'erne. Den blev derfor omdannet til en dæmning over åen, og dækket med jord og sand blev den i løbet af de næste godt 60 år til en naturtro, grøn del af landskabet i et temmeligt øde område.

Men så! I 2014 besluttede Horsens Kommune at fjerne dæmningen. Og nu kommer vi til det overraskende: Broen var der endnu! Ikke at den havde været væk, men man havde bare glemt, at man havde den. Og tænk, nu var den blevet fundet igen! Den glæde kender vi da alle, glæden ved at finde noget igen. Noget, som vi havde glemt, at vi havde. I dette tilfælde altså en bro.

Storslået attraktion

Det er klart, at sådan en glæde må deles. Derfor sættes broen i stand, og der etableres skiltning og parkeringspladser, og en turistattraktion ser dagens lys: Den genfundne Bro. Eller for nu at citere Visit Horsens: "Horsens Kommune har fået en storslået turistattraktion af kulturhistorisk værdi". Sådan!

Der afvikles guidede ture til broen, broen er nr. et af seks seværdigheder i Brædstrup på turistsitet TripAdvisor, og der er sågar et motionsløb på godt syv km, som er navngivet og tager udgangspunkt i Den genfundne Bro. På det seneste har man endda været nødt til at opgradere parkeringsmulighederne på grund af den store tilstrømning.

Det genfundne Rådhus?

Det er jo formidabelt og tankevækkende. Tænk det som et koncept. Hvis man nu fjernede Beringsøen, deponerede den og først lod den hente frem fra en fjerntliggende grusgrav om 80 år, måske den så ville blive forvandlet fra lettere irriterende forhindring i bybilledet på Torvet til højt berømmet seværdighed?

Eller hvorfor ikke vælge en bygning, som bliver overflødig og dække den med jord og sand, så vores børnebørn kan udgrave den og bruge den som turistattraktion om 90 år? Jeg kan se det for mig: Det genfundne Rådhus eller måske Det genfundne Lagerhotel? Kun fantasien sætter grænser.

Det er nu, vi skal investere langsigtet i fremtidens turistattraktioner i Horsens!

Genbrugsguld er også et hit for turister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce