Genial, men hvor køber man den?

Princippet i en parasolfod med sidemonterede hjul.

Genial, men hvor køber man den?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kære Kjeld Bjerre - du havde for nogen tid siden (måske sidste sommer) en artikel om parasolfødder, måske som et svar på en brevkasseforespørgsel.

Her konkluderede du ganske fornuftigt, at alle tunge parasolfødder burde have et hjulpar på siden, så man blot ved at vippe foden kunne flytte den uden besvær, og uden at den dermed skulle delvist slæbes på små nylonruller underneden, som hurtigt bliver slidt i stykker.

Simpel og genial løsning, men desværre ikke almindeligt udbredt; faktisk så ualmindeligt, at jeg ikke har kunnet finde den pågældende model med sidehjul, som du anbefalede.

Kan du hjælpe - emnet er jo højaktuelt for mange med dette vejr?

På forhånd tak.

Venlig hilsen Jens Sleiborg

! Hej Jens - for at være sikker på, at alle nu også forstår fidusen, har jeg tegnet en lille skitse på tavlen. Det skulle gerne fremgå, at der kun er to hjul, som stikker vinkelret ud fra den ene side - og de er hævet en millimeter, så de først rører jorden, når man vipper den modsatte side op. Parasolfoden hviler altså direkte på jorden.

Det er et godt gammelt princip, som eksempelvis bruges til tunge værkstedsmaskiner, som skal stå solidt, men også skal kunne trilles rundt i en snæver vending.

Hvis man sætter drejehjul (eller noget tilsvarende) under en parasolfod, får man slet ikke den stabilitet, som samme fod ville give, hvis den står direkte på jorden - fordi hjulene i praksis sidder 5-10 cm længere inde end fodens kant.

Men hvor kan man købe sådan en karl - jeg ved det ikke, men det foresvæver mig, at jeg i sin tid fandt én hos et firma i Odense - så vidt jeg husker, var den dyr, fordi den var åh-så designet.

Jeg har ledt på nettet for at finde den nævnte fod igen, men uden held - hvis nogen ved, hvor man kan finde en fod med sidemonterede hjul, så send straks en mail!

Venlig hilsen Kjeld Bjerre

Genial, men hvor køber man den?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce