Boligreportage: I filmentusiasternes hule

Planter er en vigtig del af indretningen for Nanna Nielsen, og selv om hun og Jakob Vejlmark Andersen bor til leje, må de gerne male. Det har de gjort med den ene væg i soveværelset, hvor de også har fjernet et bord for at gøre plads til bøjler med tøj. Foto: Vibeke Volder

Boligreportage: I filmentusiasternes hule

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nanna Nielsen og Jakob Vejlmark Andersen har indrettet sig med en blanding af designerkøb, planter, nips og impulskøb, og selv om de bor til leje i en lejlighed på 62 kvadratmeter, forhindrer det ikke Nanna Nielsen i at leve sin passion for design og indretning ud.

Det er som om, skuespilleren Ole Thestrup i mere eller mindre vanvittig version popper op og fremfører et af sine ikoniske citater fra filmen "De grønne slagtere" der i spisekrogen hos Nanna Nielsen og Jakob Vejlmark Andersen.

Øjnene søger uvilkårligt mod de sorte bogstaver og fører minder om groteske filmøjeblikke med sig.

- Pølser har altid fascineret mig. Man kan vel nærmest sige, at der er noget mytologisk over dem. Kunne De forestille Dem noget mere ydmygende end at blive proppet op i røven på Dem selv?

Mere behøver man ikke læse på de sort-hvide plakater med citater fra to af dansk films fyrtårne, når det kommer til sort humor: "De grønne slagtere" og "Blinkende lygter", før passionen for film er antydet, og scenerne er klar til afspilning for det indre blik.

- Det er måske ikke vores yndlingsfilm, men det er i hvert fald to af de danske film, vi altid kan vende tilbage til og se igen og igen, siger Jakob Vejlmark Andersen.

Det er Nanna Nielsen, der har lavet de to citat-plakater. Dels fordi de gængse citat-plakater er lette at kopiere i deres udtryk, dels fordi hun gerne selv ville vælge de citater, der skulle op på væggen. Og så falder de godt i tråd med den måde, hun i øvrigt har indrettet lejligheden i Odense på.

Grundpillerne er den nordiske stil tilsat pastelfarver, nips og masser af planter sat sammen med flere DIY-projekter og personlige ting, som både fortæller om parrets professionelle og private interesser.

Blå bog
Nanna Nielsen, 23, er vokset op i Nordjylland men flyttede til Odense for at læse på SDU.Jakob Vejlmark Andersen, 26, kommer fra Dyrup. De har begge en bachelor i medievidenskab og er begge i gang med kandidatuddannelsen i film- og medievidenskab på Københavns Universitet. De har valgt at blive boende i Odense og pendle til og fra København.

Jakob Vejlmark Andersen går op i whiskey, mens Nanna Nielsen går meget op i boligindretning og tager mange billeder til Instagram. Du kan følge hende på profilen Nannanielse.
Planter er en vigtig del af indretningen for Nanna Nielsen. Foto: Vibeke Volder
Planter er en vigtig del af indretningen for Nanna Nielsen. Foto: Vibeke Volder

Flamingoen skulle med

Nanna Nielsen har altid gået op i, at hendes værelse var fint, og at tingene stod på en bestemt måde, men det var først, da hun flyttede hjemmefra, at interessen for alvor kom i spil og blev til en hobby, som hun flittigt deler ud af på det sociale medie Instagram.

Da hun for tre et halvt år siden fik mulighed for at rykke ind i den 62 kvadratmeter store lejlighed tæt på centrum af Odense, sagde hun uden at tøve ja.

- Jeg havde set så meget, som jeg var løbet skrigende bort fra. Her er lidt gammeldags og lidt slidt, men det kan jeg egentlig godt lide. Der er sjæl, og jeg tænkte ret hurtigt, at det kan noget, siger hun.

Da hendes kæreste, Jakob Vejlmark Andersen, et års tid senere flyttede ind, havde han kun ét krav til indretningen. Flamingoen, som han havde købt monokel og hat til, skulle med. Så måtte alle de sorte møbler gerne blive kørt på lossepladsen.

- Jeg havde set flamingoen i Fakta, men da jeg ville købe den, var den udsolgt, så jeg måtte ringe til Coop for at finde ud af, hvor de havde én i Odense. Den skulle bare med, siger Jakob Vejlmark Andersen.

I indflyttergave fik han et barbord med plads til sin whiskysamling, som han har planer om at udvide.

- Min far drak altid en whisky, når han stod og lavede mad, så det er derfra, jeg har interessen. Der er mange, der ved meget mere om whisky end mig, men jeg ved, hvad jeg kan lide. Det må gerne være de røgede whiskyer og gerne fra området Islay i Skotland, siger Jakob Vejlmark Andersen, der siden har fået konkurrence om pladsen på barbordet.

I første omgang var indflyttergaven ellers givet med den bagtanke, at Nanna Nielsen kunne få et bord med fine flasker som en del af indretningen. Noget, hun ikke tidligere havde haft, men siden er hun selv begyndt at interessere sig meget for cocktails og ikke mindst præsentationen af dem.

- Det er hyggeligt at lave en pre-dinner drink, inden vi skal ud at spise, siger hun.

Sengegavlen er et af flere DIY-projekter, som parret selv har lavet. En dag omdannede de ganske enkelt lejligheden til værksted, og så blev spånplade, vat, tykt stof og betrukne knapper til en sengegavl i hotelstil. Foto: Vibeke Volder
Sengegavlen er et af flere DIY-projekter, som parret selv har lavet. En dag omdannede de ganske enkelt lejligheden til værksted, og så blev spånplade, vat, tykt stof og betrukne knapper til en sengegavl i hotelstil. Foto: Vibeke Volder

Tydelig filminteresse

Det er Nanna Nielsen, der står for indretningen og de jævnlige omrokeringer, men mange af tingene afspejler alligevel ting, de er fælles om.

Det gælder for eksempel billedet af stjerneskuespilleren Leonardo DiCaprio og det klassiske klap-træ fra filmoptagelser, der står Hollywood på.

Interessen for film er fælles, og begge er i gang med kandidatuddannelsen i film- og medievidenskab på Københavns Universitet.

- Men jeg kommer fra Nordjylland, og der er i forvejen langt hjem til familien selv fra Odense, begrunder Nanna Nielsen valget om at blive i Odense og i stedet pendle i en periode.

Samtidig kunne de beholde deres studiejob i Odense og slap for at skulle ud på det københavnske boligmarked for at finde noget tilsvarende at bo i.

- Man skal kunne se, hvem der bor her, men samtidig kan jeg godt lide, at der er nogle rene linjer. Det skal være pænt og have sjæl, men samtidig være beboeligt. Jeg er nok meget til den klassiske nordiske stil og pastelfarver, men det er meget impulser, der har afgjort, hvad vi bor i. Falder jeg for noget, skal der ikke meget til, før det er købt, siger Nanna Nielsen, mens Jakob Vejlmark Andersen byder ind med seneste eksempel på spontaniteten: en diskokugle, der ligger henslængt på reolen.

Den kostede 40 kroner i Søstrene Grene, og Nanna Nielsens stil er en blanding af mange forskellige materialer, af enkelte designermøbler, hun har sparet op til gennem længere tid, og af ting, parret har bygget selv.

Det gælder for eksempel sengegavlen, som de byggede på en enkelt fridag, hvor de omdannede lejligheden til midlertidigt værksted og forvandlede en spånplade, en masse vat, noget tykt stof og nogle betrukne knapper til en moderigtig sengegavl i hotelstil. Opslagstavlen har de også selv kreeret i rionet.

Magasinholderen indeholder ikke kun glittede magasiner, alle kan købe. Kigger man godt efter, står der også fotobøger med billeder fra parrets ferier. Foto: Vibeke Volder
Magasinholderen indeholder ikke kun glittede magasiner, alle kan købe. Kigger man godt efter, står der også fotobøger med billeder fra parrets ferier. Foto: Vibeke Volder

En modig sofa

En overgang troede Nanna Nielsen, at hun skulle arbejde professionelt med design. Hun begyndte derfor på en kandidatuddannelse i designledelse. Hurtigt fandt hun dog ud af, at indretning for hende er noget med at bruge sine hænder og sit blik instinktivt til at rykke rundt på tingene, og samtidig passer det godt med medievidenskaben at afprøve de sociale medier i praksis, hvad enten det er nye møbler, drinks eller planter, der er fotogene nok til at blive publiceret.

- Jeg kan finde en lille plante i Brugsen, der skal med hjem. Det er de små ting, jeg godt kan lide at rykke rundt på. De store ting har deres faste pladser, men jeg kan godt lide, at tingene forandrer sig lidt, og de helt små ting kan få det hele til at virke anderledes, siger hun.

Stilmæssigt er hun heller ikke i tvivl om, hvad hun gerne vil have, når det kommer til stole, lamper, sofaborde og sofa. Så sparer hun op i en periode. Det har hun for eksempel gjort med de forskudte sofaborde og spisebordsstolene fra Hay, lænestolen fra Eames og sofaen fra Sofakompagniet.

- Jeg ville gerne have en sofa, der var lidt mere modig end en klassisk grå flyder, som vi havde før. Den var superpraktisk, men der skulle ske noget nyt, og når der i forvejen er lyst her, var det oplagt at få et lidt mørkere møbel ind. Den er ikke dominerende, for den er stadig elegant. Jeg var lige ved at købe den i lyserød, men der sagde Jakob nej, smiler Nanna Nielsen.

Nanna Nielsen mikser gerne både dyrt og billigt og forskellige materialer. Her er det Kay Bojesen-aben, der er kravlet op på væggen. Foto: Vibeke Volder
Nanna Nielsen mikser gerne både dyrt og billigt og forskellige materialer. Her er det Kay Bojesen-aben, der er kravlet op på væggen. Foto: Vibeke Volder

Samlingssted for vennegruppe

Hun mikser gerne forskellige materialer som marmor, træ, glas og keramik, og så får hun lavet fotobøger fra alle parrets rejser, som hun har stående fremme i magasinholderen. Et eksempel på hendes råd om, at man skal omgive sig med ting, der gør én glad.

Det samme gør det, når gæsterne tager de kreative bordkort med hjem, som Nanna Nielsen altid kreerer til fester og større middage. En gang var det et billede af hver enkelt gæst i en sne-globe, hvor man ved at ryste kuglen får sneen til at dale over det, der er inde i kuglen. En anden gang var det små champagneflasker med hver enkelt gæsts navn på etiketten.

- Vores hjem betyder meget for os, for vi bruger meget tid her. Det er et samlingssted for vores vennekreds. Det er tit her, vi mødes til spilaftener eller når vi skal drikke nogle øl. Det er også derfor, vi ikke bytter spisebordet ud. Det er ikke særlig pænt, men der er ekstra plader i, så det kan blive virkelig langt. Vi kan i hvert fald sidde 15-16 personer her, siger Nanna Nielsen og Jakob Vejlmark Andersen.

Til daglig er det imidlertid sofakrogen, der trækker mest i dem. Der kan de krybe sammen med en stor skål popcorn og dyrke deres fælles passion for film eller bare nyde en god kop kaffe, en pause og måske løse en krydsord på computeren.

- Vi drømmer da om en dag at flytte ind i noget, hvor vi selv kan bestemme noget mere, og vi har også været lige ved at flytte i noget større, men så var vi alligevel ikke helt færdige med at bo her. Det er en dejlig lejlighed, siger Nanna Nielsen.

Buketter er en god måde at få farver ind i indretningen, og Nanna Nielsen må selv vælge en buket fra sin yndlingsbutik, hver gang hendes mor er på besøg. Foto: Vibeke Volder
Buketter er en god måde at få farver ind i indretningen, og Nanna Nielsen må selv vælge en buket fra sin yndlingsbutik, hver gang hendes mor er på besøg. Foto: Vibeke Volder
Da Jakob Vejlmark Andersen flyttede ind, fik parret brug for mere opbevaringsplads. Det løste de ved at flytte et bord og i stedet inddrage pladsen til dekorativ opbevaring. Foto: Vibeke Volder
Da Jakob Vejlmark Andersen flyttede ind, fik parret brug for mere opbevaringsplads. Det løste de ved at flytte et bord og i stedet inddrage pladsen til dekorativ opbevaring. Foto: Vibeke Volder
Nanna Nielsen går meget op i boligindretning, og hun mikser gerne forskellige materialer og dyrt og billigt. Foto: Vibeke Volder
Nanna Nielsen går meget op i boligindretning, og hun mikser gerne forskellige materialer og dyrt og billigt. Foto: Vibeke Volder
Nanna Nielsen har selv lavet citat-plakaterne. På den måde kunne hun selv vælge, hvilke citater, der skulle med. Foto: Vibeke Volder
Nanna Nielsen har selv lavet citat-plakaterne. På den måde kunne hun selv vælge, hvilke citater, der skulle med. Foto: Vibeke Volder
Nanna Nielsen går meget op i boligindretning, og hun mikser gerne forskellige materialer og dyrt og billigt. Foto: Vibeke Volder
Nanna Nielsen går meget op i boligindretning, og hun mikser gerne forskellige materialer og dyrt og billigt. Foto: Vibeke Volder

    Nanna Nielsen samler tingene og har masser af fine stillebens i lejligheden. Foto: Vibeke Volder
Nanna Nielsen samler tingene og har masser af fine stillebens i lejligheden. Foto: Vibeke Volder

    Jakob Vejlmark Andersen havde blot ét krav til indretningen, da han flyttede ind: Flamingoen med hat og monokel skulle med. Foto: Vibeke Volder
Jakob Vejlmark Andersen havde blot ét krav til indretningen, da han flyttede ind: Flamingoen med hat og monokel skulle med. Foto: Vibeke Volder

    Planter er vigtige for Nanna Nielsen, der ofte rykker rundt med de små ting og på den måde skaber et nyt udtryk i lejligheden. Foto: Vibeke Volder
Planter er vigtige for Nanna Nielsen, der ofte rykker rundt med de små ting og på den måde skaber et nyt udtryk i lejligheden. Foto: Vibeke Volder

    Nanna Nielsen samler på fine stel, og hendes seneste køb er derfor et vitrineskab, hvor de skal stå. På den måde optager de ikke skabsplads i køkkenet, og så skal de heller ikke være gemt væk bag en skabslåge. Foto: Vibeke Volder
Nanna Nielsen samler på fine stel, og hendes seneste køb er derfor et vitrineskab, hvor de skal stå. På den måde optager de ikke skabsplads i køkkenet, og så skal de heller ikke være gemt væk bag en skabslåge. Foto: Vibeke Volder

    Sengebordene har Nanna Nielsen arvet efter sin mormor og selv ombetrukket. Foto: Vibeke Volder
Sengebordene har Nanna Nielsen arvet efter sin mormor og selv ombetrukket. Foto: Vibeke Volder

    Opslagstavlen i rionet er et DIY-projekt. Foto: Vibeke Volder
Opslagstavlen i rionet er et DIY-projekt. Foto: Vibeke Volder

    Nanna Nielsen har tilført sin sort-hvide billedvæg flere planter. To af dem hænger i gyldne urtepotteskjulere fra Ferm Living, som hun bare måtte eje. Foto: Vibeke Volder
Nanna Nielsen har tilført sin sort-hvide billedvæg flere planter. To af dem hænger i gyldne urtepotteskjulere fra Ferm Living, som hun bare måtte eje. Foto: Vibeke Volder

    Fyn er fin, står der på billedet fra Vissevasse. Det var noget af det første, Nanna Nielsen købte til lejligheden. Billedet af Leonardo DiCaprio er et fælleskøb, som parret faldt for på grund af deres fælles interesse for film. Den lille hånd med de to fingre i vejret er en gave i anledning af parrets to-årsdag. Foto: Vibeke Volder
Fyn er fin, står der på billedet fra Vissevasse. Det var noget af det første, Nanna Nielsen købte til lejligheden. Billedet af Leonardo DiCaprio er et fælleskøb, som parret faldt for på grund af deres fælles interesse for film. Den lille hånd med de to fingre i vejret er en gave i anledning af parrets to-årsdag. Foto: Vibeke Volder

    Nanna Nielsen samler på fine stel og glas, og hun gør altid meget ud af borddækningen, når parret har gæster. Glassene bruger hun også, når hun laver drinks, som hun også fotograferer til Instagram. Foto: Vibeke Volder
Nanna Nielsen samler på fine stel og glas, og hun gør altid meget ud af borddækningen, når parret har gæster. Glassene bruger hun også, når hun laver drinks, som hun også fotograferer til Instagram. Foto: Vibeke Volder

    Planter er vigtige for Nanna Nielsen. Foto: Vibeke Volder
Planter er vigtige for Nanna Nielsen. Foto: Vibeke Volder

    Det hvide bord er praktisk, fordi det kan trækkes ud, så der kan sidde 15-16 personer til spisning. En vigtig funktion, når man godt kan lide at have gæster og samle vennekredsen. Foto: Vibeke Volder
Det hvide bord er praktisk, fordi det kan trækkes ud, så der kan sidde 15-16 personer til spisning. En vigtig funktion, når man godt kan lide at have gæster og samle vennekredsen. Foto: Vibeke Volder

    Jakob Vejlmark Andersen går op i whisky, og den interesse har smittet en smule af, så Nanna Nielsen nu er begyndt at lave fotogene drinks. Foto: Vibeke Volder
Jakob Vejlmark Andersen går op i whisky, og den interesse har smittet en smule af, så Nanna Nielsen nu er begyndt at lave fotogene drinks. Foto: Vibeke Volder

    Billedet af de to bananer stammer fra et Instagram-opslag på Valentines dag. Kassen foran er fra By Lassen. Foto: Vibeke Volder
Billedet af de to bananer stammer fra et Instagram-opslag på Valentines dag. Kassen foran er fra By Lassen. Foto: Vibeke Volder

    Nanna Nielsen er rigtig glad for sine planter, og i vindueskarmen har hun samlet et udvalg af dem. Foto: Vibeke Volder
Nanna Nielsen er rigtig glad for sine planter, og i vindueskarmen har hun samlet et udvalg af dem. Foto: Vibeke Volder

    Barbordet var tænkt som opbevaring for Jakob Vejlmark Andersens whiskysamling, men den indeholder efterhånden meget mere end whisky, fordi Nanna Nielsen går op i at lave flotte drinks. Foto: Vibeke Volder
Barbordet var tænkt som opbevaring for Jakob Vejlmark Andersens whiskysamling, men den indeholder efterhånden meget mere end whisky, fordi Nanna Nielsen går op i at lave flotte drinks. Foto: Vibeke Volder

    Barbordet var tænkt som opbevaring for Jakob Vejlmark Andersens whiskysamling, men den indeholder efterhånden meget mere end whisky, fordi Nanna Nielsen går op i at lave flotte drinks. Foto: Vibeke Volder
Barbordet var tænkt som opbevaring for Jakob Vejlmark Andersens whiskysamling, men den indeholder efterhånden meget mere end whisky, fordi Nanna Nielsen går op i at lave flotte drinks. Foto: Vibeke Volder

    Nanna Nielsen går meget op i boligindretning, og hun mikser gerne forskellige materialer og dyrt og billigt. Foto: Vibeke Volder
Nanna Nielsen går meget op i boligindretning, og hun mikser gerne forskellige materialer og dyrt og billigt. Foto: Vibeke Volder

    Nanna Nielsens interesse for indretning stammer fra hendes mor, der også er meget kreativ. Det er for eksempel hende, der har lavet de små glashuse, der står nederst i reolen. Foto: Vibeke Volder
Nanna Nielsens interesse for indretning stammer fra hendes mor, der også er meget kreativ. Det er for eksempel hende, der har lavet de små glashuse, der står nederst i reolen. Foto: Vibeke Volder

    Uret fra Bolia hører til Nanna Nielsens yndlingsting. Det er gået i stykker nogle gange, og hver gang forsøger hun at få det repareret. Foto: Vibeke Volder
Uret fra Bolia hører til Nanna Nielsens yndlingsting. Det er gået i stykker nogle gange, og hver gang forsøger hun at få det repareret. Foto: Vibeke Volder

    Der er plads til, at de fine sko står fremme. Foto: Vibeke Volder
Der er plads til, at de fine sko står fremme. Foto: Vibeke Volder

    Nanna Nielsen har indrettet lejligheden med en blanding af designermøbler, DIY-projekter, impulskøb og planter. Parret har været lige ved at flytte i noget større, men så kunne de alligevel mærke, at de ikke var helt færdige med at bo i lejligheden nær Odense centrum. Foto: Vibeke Volder
Nanna Nielsen har indrettet lejligheden med en blanding af designermøbler, DIY-projekter, impulskøb og planter. Parret har været lige ved at flytte i noget større, men så kunne de alligevel mærke, at de ikke var helt færdige med at bo i lejligheden nær Odense centrum. Foto: Vibeke Volder

Boligreportage: I filmentusiasternes hule

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce