Dansk krimi-forfatter ved at indtage Tyskland

Jens Henrik Jensen ? måske på vej til at få en succes på det tyske krimimarked på samme måde, som Jussi Adler-Olsen tidligere har præsteret. Foto: Red Star Foto

Dansk krimi-forfatter ved at indtage Tyskland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tyskerne er vilde med "De hængte hunde", den første af Jens Henrik Jensens romaner om den forhenværende elitesoldat Niels Oxen

Arne anbefaler

Arne Mariager, post@arnemariager.dk

Bøger: Jussi Adler-Olsen gjorde det. Indtog førstepladsen på den tyske bestseller-liste. Nu er endnu en dansker på vej mod toppen i Tyskland. Nemlig forfatter og journalist Jens Henrik Jensen.Jensens tyske forlag, DTV, har udsendt den krimi, der på dansk hedder "De hængte hunde", og romanen har fået en forrygende modtagelse i vort sydlige naboland. Allerede nu er den nummer fem på det internationale magasin Der Spiegels bestsellerliste. Og forlaget har allerede trykt romanen i 100.000 eksemplarer.

"De hængte hunde" udkom i Danmark i 2012. Romanen er den første i en trilogi med den tidligere elitesoldat Niels Oxen i hovedrollen. I 2014 udkom "De mørke mænd", og i 2016 skrev Jens Henrik Jensen det tredje bind i serien, "De frosne flammer". I foråret 2017 blev Jens Henrik Jensen hædret med publikumsprisen på krimimessen i Horsens. Nu er den tidligere Horsens- og Esbjerg-journalist ved at lægge Tyskland for sine fødder.

Jens Henrik Jensen er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i 1987. Han har arbejdet som journalist på Horsens Folkeblad og senere på JydskeVestkysten, hvor han i en årrække var redigerende medarbejder. Han slog igennem med den såkaldte Kazanski-trilogi, der startede i 1997. De tre bøger i serien var "Kællingen i Krakow", "Hofnarren i Murmansk" og "Ulven i Banja Luka". Derefter skrev han endnu en trilogi om den kvindelige kriminalassistent Nina Portland.

Nemlig "Økseskibet" fra 2004, "Kulmanden" i 2007 og "Spøgelsesfangen" i 2010. Alle disse bøger fik flotte modtagelser af de danske anmeldere, men da Jensen tog fat på trilogien om Niels Oxen, bragede han gennem krimiverdenens lydmur.

Oxen og hunden

Selv fortæller Jens Henrik Jensen, at han oprindeligt også ville skrive en trilogi om Niels Oxen - men han er kommet i tvivl. Han synes ikke, han er færdig med det persongalleri, der er skabt i denne serie. Så måske er der en fjerde Oxen-historie på vej.

"De hængte hunde" er en formidabel spændingsroman. Det er historien om Danmarks højest dekorerede soldat, Nils Oxen, der vender hjem efter en række modige og voldsomme aktioner som udsendt. Han lider af posttraumatisk stress, kan ikke falde ind i en dansk normal hverdag og lever som særling. Sover i kældre, hvor viceværter lader ham være - eller bor under primitive forhold og samler med i skraldespandene - til sig selv og til hjertevennen, hunden "Mr. White" - en samojedespids.

Men der er brug for en mand med Oxens evner. Han trækkes ind for at hjælpe efterretningsvæsen og politi. Og det nye miljø viser sig at være mindst lige så farligt, men faktisk mere beskidt, end fronttjenesten. Oxen har anlæg for arbejdet. Men han betaler en høj pris. En dag finder han sin elskede hund hængt i et træ. Baggrunden og bagmændene er ikke som Oxen umiddelbart vurderer. Men der bliver ryddet op. Mr. White bliver hævnet - så det vil noget.

"De hængte hunde" er er en oplevelse.

Dansk krimi-forfatter ved at indtage Tyskland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce