Bogkassen anbefaler: En weekend øremærket til blod, vold og drama

Fra morgen til aften er der gang i den på ni forskellige scener under Krimimessen i Horsens. Forfattere vil fortælle om deres værker, og dygtige interviewere vil tale med skribenterne og få dem til at fortælle om tilblivelsen og persongalleriet i de mange romaner. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Bogkassen anbefaler: En weekend øremærket til blod, vold og drama

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bøger: De er der stort set alle sammen. De forfattere, der det seneste år har bidraget til at holde krimibølgen i live. Og det er lykkedes i vid udstrækning. For 19. gang inviteres til Krimimesse i Horsens i dagene 6. og 7. april, og aldrig har der været flere nye krimier på markedet, aldrig har der været flere forfattere om at dele markedet - og aldrig har der været flere, som skriver krimiserier. Interessen for krimierne er usvækket. Arrangørerne, det vil i praksis sige Horsens Bibliotekerne, venter over 7000 besøgende.

Historien om Krimimessen i Horsens er som historien om humlebien, der ikke kan flyve, fordi vægten er for stor i forhold til vingerne. Men det ved den ikke - og så flyver den alligevel. Da bibliotekar Vibeke Johansen i 2001 skabte grundlag for en temadag om nordisk kriminallitteratur i Horsens, vakte det opsigt. Med en vis velvilje fra kommunen kunne der inviteres fem nordiske krimiforfattere. Der kom 200 gæster. Og midt i sympatien rystede folk beklagende på hovedet: Det kan jo ikke lade sig gøre. Sympatisk forsøg. Men umuligt, sagde de. Men det blev en vellykket dag.

Vibeke Johansen fortsatte og øgede ambitionerne. Det samme gjorde museet - og kommunen. Og nu, for 19. gang holdes der Krimimesse i Horsens. Humlebien flyver bedre og bedre.

Krimimessens bedste aktiviteter
Bøger: Fra Krimimessen starter i det gamle fængsel i Horsens lørdag 6. april om morgenen, til det hele er forbi søndag aften, er der et væld af foredrag og forfatterinterviews på programmet. Det foregår på ni forskellige scener, så publikum er nødt til at vælge.Bogkassen giver her nogle bud på, hvad og hvor det bliver mest spændende lørdag. Når man så er på messen, kan man tage et katalog og se, hvad man vil bruge tid på søndag. Programmet kan også granskes på internettet. Men lørdag 6. april foreslår vi følgende:

10.05: Kulturminister Mette Bock åbner Krimimessen. Rød Scene.

10.20: Forfatteren Jens Blendstrup causerer over Krimimessen. Rød scene.

10.30: Norsk krimis grand old man, Gunnar Staalesen, fortæller om romanen "Udenfor er hundene". Staalesen er manden bag detektiven Varg Veum. Snedkeriet.

10.40: Den verdensberømte forfatter Sarah Vaugham fortæller om sin seneste roman, "Skandalens anatomi". Sort scene.

10.45: Steen Bilke fra DR TV fortæller om skabelsen af tv-serien "Babylon Berlin". Trykkeriet.

10.50: Elsebeth Egholm fortæller om romanen "Frit fald". Snedkeriet.

11.10: Den svenske succesdebutant Stina Jackson fortæller om romanen "Sommermørke". Forsamlingshuset.

11.40: Svenske Pernilla Ericson fortæller om sin tredje roman i serien om Erlag-gruppen, "Vildfremmed". 2. Øst.

13.00: Sara Blædel i samtale med Jysk Fynske Mediers Anette Hyllested om romanen "Den tredje søster". Teltet.

13.30: Den svenske krimidronning Camilla Läckberg, der har solgt bøger i 60 lande, fortæller om romanen "Det gyldne bur". Teltet.

13.40: Journalist og forfatter Christian Corfixen fortæller om romanen "Sygeplejersken", der bygger på en historie fra sygehuset i Nykøbing Falster. Rød scene.

13.45: Jussi Adler-Olsen, Danmarks bedst sælgende forfatter nogensinde, fortæller i en samtale med Adrian Hughes om forfatterskabet omkring Afdeling Q. Snedkeriet.

14.00: Tv-nyhedsværten Janni Pedersen og hendes mand, journalist Kim Faber, fortæller om parrets nye krimi "Vinterland". Rød scene.

14.30: DR TV sætter tv-serien "Bedrag" i fokus og fortæller om baggrund for serien, om hvidvask, ambitioner og pengenes magt osv. Trykkeriet.

15.00: Succes-forfatteren Michael Katz Krefeld fortæller om sin seneste roman "Mørket kalder". Sort scene.

15.30: Den norske succesforfatter og tidligere justitsminister Anne Holt fortæller om sin nyeste roman "En grav til to", hvori hun præsenterer en helt ny, spændende kvindelig opdager. Snedkeriet.

15.40: Lone Theils fortæller om sit forfatterskab, der startede med succesen "Pigerne på Englandsbåden". Det sker i en samtale med forfatteren Lotte Hammer, halvdelen af søskendeparret Hammer, der har skrevet en stribe glimrende krimier. Rød scene.

16.30: Verdensberømte Ian Rankin, den skotske forfatter bag serien om Rebus, taler med den fremragende danske krimiforfatter Jesper Stein om romanen "I et hus med løgne" - seneste Rebus-krimi. Teltet.

Kære læser - blot et lille udvalg. Og fortvivl ikke, hvis der er flere foredrag, De gerne vil opleve, som falder på samme tid. For dagen efter er de fleste af hovedpersonerne på igen. Det fremgår af messens katalog. Hent det på messen lørdag - eller gå på nettet og hent det nu. Ovenstående er blot en gammel bogkasse-bestyrers forslag.

Den rigtige ramme

I 2007 flyttede messen fra den gamle teatersal ud i det gamle fængsel. Der foregår det nu - og bedre rammer kan man ikke have om en krimimesse. Publikum kan gå rundt i gangene. De kan se, hvor flugtkongen Lorenzen sneg sig ud - og de kan se både den økse og den blok, der blev brugt, da Jens Nielsen en novemberdag i 1892 blev den sidste mand, som blev henrettet i Danmark - i fredstid. Fængslet har det hele. Rammerne for en krimimesse er perfekte. Vibeke Johansen og kollegaen Pia Andersen sørger for, at indholdet også er på plads. Og nu er der ikke fem forfattere på programmet - men 10 gange så mange. Og de kommer fra mange lande.

I forbindelse med årets krimimesse vil der være gang i den - fra morgen til aften på ni forskellige scener. Dertil kommer, at der fra hallen ved hovedindgangen arrangeres ture rundt i fængslet suppleret med foredrag. Forfattere vil fortælle om deres værker, og dygtige interviewere vil tale med skribenterne og få dem til at fortælle om tilblivelsen og persongalleriet i de mange romaner.

Der bliver causerende indlæg om krimigenren, og der skal uddeles en række priser. Der vil blive skrevet autografer i tusindvis - og krimielskere fra hele landet vil flokkes om de mange scener og i gangene. Weekenden er helliget blod, vold og drama. Men der er altid en herlig, varm stemning på messen.

Bogkassen anbefaler: En weekend øremærket til blod, vold og drama

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce