Køkken i Vitapark kan hjælpe arbejdsløse

Kommunen vil samarbejde med private om at puffe flere ud på arbejdsmarkedet. Foto: Colourbox

Køkken i Vitapark kan hjælpe arbejdsløse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odder - Elever fra Produktionsskolen skal drive en kantine i Vitapark, og folk i jobprøvning skal hjælpe til. Der skal også kobles private aktører til som, f.eks. Fru Møllers Mølleri eller Spektrum Odder.

Sådan lyder en af tankerne, der skal være med til at bringe bl.a. kontanthjælpsmodtagere tættere på at få et arbejde.

Køkkenet vil blive organiseret som en såkaldt socialøkonomisk virksomhed, og Jobcenteret kan bruge det til job-prøvning.

- Det er for at prøve at lave nogle flere beskæftigelsespladser i kommunen, og det kan være, at vi skal starte i Vitapark. Vi mangler lidt et sted, hvor man kan købe en kop kaffe. Noget lignende Cafe Pakhuset, men i en anden udformning, siger Niels Rosenberg (K), der er formand for kommunens beskæftigelsesudvalg.

Vitapark er stor

Han henviser til, at der i dag faktisk er 350 arbejdspladser i Vitapark, og derfor bør der være basis for at drive en kantine eller cafe.

- Alt for få ved, hvad der egentlig foregår i Vitapark. Men det er virkelig et sted, der er gang i noget, og der er basis for at drive noget. Tænk på, hvor mange kvm, der skal gøres rent i Vitapark hver dag, og på hvor stor parken er, siger Niels Rosenberg.

Rengøring og havearbejder kunne være andre arbejdsområder for en socialøkonomisk virksomhed, og arbejdet kunne organiseres i samarbejde med private.

- Kommunen skal ikke ind og lave produktion, vi vil prøve at lave det sammen med andre. Det vigtigste er, at vi skal ud at samarbejde med private virksomheder, understreger Niels Rosenberg.

Tanken om at lave et køkken i Vitapark fremgår af en rapport, kommunen har fået lavet. Køkkenet og de andre tiltag i rapporten skal hjælpe med at skubbe folk ud på arbejdsmarkedet.

Beskæftigelsesudvalget har bedt om at få lavet et forslag til et budget, så der er stadig et stykke vej, før elever fra produktionsskolen får lejlighed til at hælde kaffen op.

Baggrunden for rapporten er, at behovet for at gøre en aktiv indsats er blevet større. Samtidig viser erfaringer, at folk på kanten af arbejdsmarkedet nogle gange har brug for et skub.

Økohave er med

I rapporten er der 18 tiltag, og det hele skal bindes sammen af en koordinator, der får base tæt på Udviklingodder i Vitapark.

Der kan også laves partnerskaber med Økologiens Have og Egmont Højskolen, og der skal særligt fokus på flygtninge.

Anne Willer Kold har lavet rapporten "Igangsætning af proces for etablering af socialøkonomiske tiltag" til Odder Kommune.

Køkken i Vitapark kan hjælpe arbejdsløse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce