Socialt udsatte har gavn af en bisidder

Der er behov for bisiddere til de socialt udsatte, når de skal til møder med det offentlige.

Socialt udsatte har gavn af en bisidder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bisiddere gør mødet mellem socialt udsatte og det offentlige mindre konfliktfyldte, viser ny undersøgelse

Socialt udsatte føler ofte, at de ikke bliver mødt med respekt, når de er til møder ved det offentlige.

Har de derimod en bisidder med, så får tonen en anden lyd, viser en ny undersøgelse foretaget af Rådet for Socialt Udsatte.

I undersøgelsen, der offentliggøres onsdag, fortæller socialt udsatte og bisiddere blandt andet, at sagsbehandlerne taler pænere til borgerne, når der er en bisidder med.

Det kan også ske, at der pludselig kommer skub i en sag, der har stået stille længe, eller at pengene pludselig går ind på kontoen.

Men selv om det er en god ting, at en bisidder hjælper til en bedre kommunikation, så er resultaterne stadig "dybt kritisable", mener Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte.

- Hvordan tonefaldet er, og hvordan man bliver behandlet, når man møder op på kommunen, burde ikke være et spørgsmål, om man har bisidder med eller ej, siger Jann Sjursen.

Formanden fortæller, at der generelt har været meget fokus på offentlig sagsbehandling for borgere og udsatte. Derfor kommer resultaterne også lidt som en overraskelse.

- Man må sige, at der stadig er mere at komme efter i forhold til at forbedre det, siger Jann Sjursen.

Ifølge rådet bør offentlige myndigheder optræde venligt og hensynsfuldt på en måde, der styrker tilliden til det offentlige.

Men Rådet for Socialt Udsatte har længe arbejdet med socialt udsattes manglende retssikkerhed, som der ellers er garanti for i lovgivningen.

Derfor håber rådet også, at undersøgelsen fører noget med sig.

- Vi håber til dels, at den kan bidrage til, at der bliver fokus på det behov, der er, for at have bisiddere. Men også at bisiddere bliver rustet til at kunne varetage opgaven, siger Jann Sjursen.

Hos foreningen Ældre Sagen genkender de også behovet for bisiddere.

Foreningen har omkring 450 bisiddere fordelt over helt landet, oplyser Camilla Stubbe Teglbjærg, konsulent for bisidderne i Ældre Sagen. Bisidderne spiller en vigtig rolle for landets ældre.

- Jeg ved fra personer, der har en af vores bisiddere med, at de går fra at have oplevet at være nervøse og usikre til, at de føler sig sikre, når bisidderen er med.

- De føler sig godt behandlet, og at det er et godt forløb, fortæller Camilla Stubbe Teglbjærg.

En bisidder er en person, man kan tage med til møder i kommunen og andre steder. Personen skal være der for at støtte, skabe tryghed og hjælpe med at forstå, hvad der foregår.

Socialt udsatte har gavn af en bisidder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce