Vindmøllesag bliver ikke genbehandlet

Ikast-Brande byråd vil ikke spænde ben for vindmølleprojektet langs Midtjyske Motorvej. Det kunne have store, økonomiske konsekvenser for kommunen, hvis man valgte at genbehandle sagen. Illustration: VVM-redegørelse

Vindmøllesag bliver ikke genbehandlet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mandagens byrådsmøde slog fast med syvtommersøm: Sagen om de 10 vindmøller langs Midtjyske Motorvej bliver ikke genoptaget i byrådet. Opførelsen fortsætter.

Brande: På baggrund af borgerhenvendelser havde Ismail Yalcin (Æ) anmodet om, at man i Ikast-Brande byråd skulle tage stilling til, hvorvidt vindmøllesagen med de 10 vindmøller langs Midtjyske Motorvej, skulle genbehandles.

Som et af de sidste punkter på dagsordenen - et lukket et af slagsen - tog byrådsmedlemmerne mandag aften stilling, og det endte ikke ud til vindmøllemodstandernes fordel.

- Jeg håbede, at de partier, der stemte imod projektet tidligere, ville give deres opbakning til at få sagen genbehandlet, men det fik jeg ikke, og så måtte jeg selv sætte en stopper for sagen. Mine muligheder er nu udtømt, lyder det fra Ismail Yalcin dagen derpå.

 
 

Anbefalede et nej

Inden byrådsmødet lød det fra borgmester, Carsten Kissmeyer (V), at han forventede, at byrådet ville stemme imod en genbehandling, simpelthen fordi konsekvenserne ved en genbehandling ville strække sig langt ud i fremtiden - især økonomisk.

- Forestil dig, at du har fået en byggetilladelse til at bygge et hus, og når du så er halvvejs, kommer kommunen og siger, at det må du for resten ikke alligevel. Hvor ville du sende alle de regninger hen, som du har betalt i forbindelse med dit byggeprojekt? Spurgte borgmesteren retorisk.

Derfor var det også borgmesterens anbefaling, at byrådet stemte nej til en genbehandling af sagen.

- Jeg er forpligtet til at sætte de punkter på vores dagsorden, som medlemmerne kræver, og så er det op til byrådet at forholde sig derfra. Men hvis de siger ja til en genbehandling, bliver det samtidig et spørgsmål om, hvilke konsekvenser, vi vil være villige til at tage.

Vindmølleprojektet langs Midtjyske Motorvej har haft seriøs modvind - især fra naboerne. Flere politikere i Ikast-Brande Kommune har sidenhen også været bekymret over sagens gang, men i sommer besluttede byrådet at give grønt lys til projektet med stemmerne 11-9. Ismail Yalcin stemte også dengang i mod.

Værditab afgøres

På mandagens byrådsmøde gjort Ismail Yalcin det også klart, at han ikke på noget tidspunkt i sagen havde følt sig oplyst eller sat ind i tingene. Han blev - ifølge ham selv - fortalt på byrådsmødet, at alt var foregået efter bogen.

Til aftenens afgørelse siger han:

- Jeg har gjort alt, hvad jeg havde mulighed for at gøre. Jeg har talt borgernes sag, men det var et enigt byråd, der stemte for, at sagen nu lukkes. Da møllerne allerede er ved at blive rejst, kan en genbehandling ende med et erstatningsansvar for Ikast-Brande Kommune, og det er borgernes penge, vi gambler med.

En af de naboer, der har været aktiv modstander af vindmølleprojektet langs Midtjyske Motorvej, Lene Fangel, er stille i den anden ende af røret, da avisen ringer med beskeden om byrådets afgørelse.

- Jeg kan godt forstå deres valg på baggrund af borgernes penge, men hvad med os, der står med et kæmpe personligt og økonomisk tab. Hvad skal vi gøre? Jeg holder stadig på, at projektet her ikke er foregået efter bogen.

På mandag får naboerne vurderet deres ejendomme samt tab af værdi, af Energinet. Hvor stor en erstatning, de får fra Værditabsordningen, afgøres efterfølgende. 

Vindmøllesag bliver ikke genbehandlet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce