Vi bruger cookies!

hsfo.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.hsfo.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere

Travl dag: Maj-Britt lavede mad til 191 hærvejsvandrere

Hotel Ejstrupholms Maj-Britt Stilou havde torsdag travlt med at lave mad til 191 deltagere i hærvejsvandringen. Foto : Søren E. Alwan

Travl dag: Maj-Britt lavede mad til 191 hærvejsvandrere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Årets Hærvejsvandring havde bedt Hotel Ejstrupholm om at lave mad til deltagerne, da de tordag kom til Nørre Snede og overnattede i Nørre Snede Hallen. Hotelejer Maj-Britt Silou fik derfor travlt med at lave mad til 191 mennesker.

Nørre Snede: Normalt er der ikke så meget at lave på Hotel Ejstrupholm i juli. Men torsdag var en undtagelse. For her var hotellet for første gang blevet bestilt til at lave aftensmad til samtlige deltagere og hjælpere i årets Hærvejsvandring. Det handlede om 191 mennesker i alt, og så fik Maj-Britt Stilou, der ejer hotellet sammen med sin mand Henrik Stilou og til daglig passer køkkentjansen alene, travlt ved gryderne i køkkenet.

- Selskaber er jo normalt ikke så store, og jeg tror, at det højeste, vi har været oppe på at lave mad til indtil nu er en begravelse med omkring 170 deltagere, fortæller Maj-Britt Stilou, der har en uddannelse som køkkenleder.

Bare jeg ikke skal gå med dem hele vejen, så er det her en god og spændende opgave, som vi gerne påtager os igen. Maj-Britt Stilou, hotelindehaver og køkkenmedarbejder, Ejstrupholm Hotel

Var en nem mad

Og hvad stod menuen så på for de sultne hærvejsvandrere, da der skulle skulle serveres aftensmad til dem i Nørre Snede Hallen klokken 19. Jo, Maj-Britt Stilou havde lavet en klassisk middagsret med honningmarineret svinekam, halve bagte kartofler, pebersovs og blandet salat.

- Der var ikke nogle specielle krav fra arrangørerne, ud over at der skulle være pasta nok i salaten, fordi de er sultne, når de har gået så langt, fortæller Maj-Britt Stilou, der derfor havde valgt at lave noget, som hun selv betegner som 'nemt at lave meget af'.

- Det var også mest salaten, der tog tid, og så at at anrette maden i portioner, siger Maj-Britt Stilou, der bagefter lod sin mand fragte maden ud til Nørre Snede Hallen, hvor den blev serveret for deltagerne.

 

Vil gerne igen

Fredag morgen stod Ejstrupholm Hotel også for morgenmad, inden deltagerne og hjælperne i hærvejsvandringen gik og kørte videre til næste by.

Herefter kunne man på det lokale hotel igen læne sig tilbage i det rolige ferietempo, som Maj-Britt Stilou ikke har noget imod bliver afbrudt igen næste sommer af nogle sultne hærvejsvandrere.

- Bare jeg ikke skal gå med dem hele vejen, så er det en god og spændende opgave for os, som vi gerne påtager os igen. Men det kræver jo selvfølgelig, at de kunne lide maden, siger hun med et smil.