Springvand skal springe igen - men foreløbig kun i Ejstrupholm

Springvandet i Ejstrupholm kommer snart i gang igen efter en længere periode med tørlægning. Billedet her stammer fra marts 2018. Arkivfoto: Torben Sigh

Springvand skal springe igen - men foreløbig kun i Ejstrupholm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen åbner for vandet i Ejstrupholms springvand til foråret, mens de må vente i Brande og Ikast.

Ejstrupholm: Snart vil der igen være vand i springvandet i Ejstrupholm. Siden sommeren 2018 har springvandet på torvet været tørlagt, da kommunen lukkede forvandet. Det samme skete med springvandet på Brandes torv. Ifølge kommunens tekniske forvaltning opstod usikkerhed omkring installationernes lovlighed.

"Entreprenørafdelingen ønskede derfor ikke længere at servicere springvandene af sundheds- og sikkerhedsmæssige grunde", fremgår det af teknik- og miljøudvalgets dagsorden.

Teknisk Område har konsulteret firmaet Ry Pool Vandteknik, der servicerer offentlige springvand i mange kommuner. Ry Pool Vandteknik har vurderet, hvad der skal laves for at springvandene i Brande og Ejstrupholm kan "serviceres på en forsvarlig måde med hensyn til både sundhed og arbejdssikkerhed", fremgår det. Og firmaet anslår, at renovering af springvandet i Ejstrupholm vil koster cirka 55.000 kroner at renovere, og en renovering af springvandet i Brande vil koster 235.000 kr.

Med i sagen hører, at springvandet på Ikast Torv har været slukket i hele tre år. Her er udfordringen, at vandrenden og selve springvandet er slidt ned og ikke længere er funktionel. En renovering af springvandet i Ikast forventes derfor at koste mellem 300.000 og 350.000 kr.

Billigst i Ejstrupholm

De tre springvand er blevet vendt og drejet i det kommunale system. Teknik- og miljøudvalgets formand Henrik Engedahl (V) kan nu love, at der åbnes for springvandet i Ejstrupholm igen i løbet af foråret.

Renveringsudgiften på 55.000 kroner kan nemlig findes indenfor det gældende budget, forklarer han.

Men springvandene i Brande og Ikast kommer ikke i gang lige foreløbig, for her er udgifterne langt højere, så en afklaring må vente til byrådets budgetforhandlinger i september.

- Min personlige holdning er, at vi ikke kan have springvand til at stå tomme i årevis - hverken i Ikast eller Brande, siger Henrik Engedahl uden at love for meget.

Springvand skal springe igen - men foreløbig kun i Ejstrupholm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce