Seniorer kan få nye oplevelser med projekt Gentænk Aldring

Med i projektet er danseforestillingen Ultima. Foto: Ikast-Brande Kommune

Seniorer kan få nye oplevelser med projekt Gentænk Aldring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danseforestilling skal være med til at skabe livskvalitet.

Nr. Snede: Et projekt med titlen "Gentænk aldring" bliver nu lanceret for folk i Nørre Snede, Ejstrupholm, Klovborg og andre i kommunen.

Projektet vil gennem kunst skabe fysisk og mental trivsel, livskvalitet og positiv forandring hos ældre borgere i alderen plus 60 år. Målet er, at scenekunst kan give en række positive bieffekter hos deltagerne - for eksempel øget velvære og social trivsel, styrket følelse af værdi og fællesskab.

Gentænk aldring bygger bro mellem kultur og sundhed. Projektet bygger på nye samarbejder og erfaringer fra et tre-årigt forløb i Aarhus. Nu startes projektet op i Ikast-Brande Kommune. Koreograf Nønne Svalholm har skabt tre værker med ældre medvirkende på scenen. I Ikast-Brande Kommune er nedsat en styregruppe, der består af Birgit Worm Kristensen, Ældrerådet, Christian Rytter Valbak, Bevæg dig for Livet-koordinator, Inge Feldbak, demenskoordinator, Louise Egeriis Møller, Fælles Fremtid på tværs, Vibeke Grønskov, leder af FrivilligCentret, Birgitte Gôtze, Musikskolen, Pia Stræde Palmelund, RemisenBrande, Nønne Mai Svalholm, koreograf og Carsten Jensen, kulturkonsulent.

Workshop og danseforestilling
Hver workshop varer cirka 1 time og er gratis og uforpligtende for alle.Nørre Snede Skole - Workshop 28-01 kl. 10-11 og 13-14.

Hjertet Ikast - Workshop 29-01 kl. 10-11 og 13-14.

RemisenBrande - Workshop 30-01 og 31-01 kl. 11-12 og 14-15.

Målgruppe (den primære) er op til 30 år og over 60 år.

Tilmelding til kultur@ikast-brande.dk (husk dato, sted og tidspunkt samt navn, tlf. og mail).

Alle deltagere får en gratis billet til forestillingen ULTIMA. I projektet indgår også, at 30 ældre mennesker fra Aarhus opfører forestillingen ULTIMA i RemisenBrande 30. og 31. januar begge dage kl. 20.00.

Her kan alle opleve hvad hele projektet også går ud på. Det er et scenekunstprojekt, hvor ældre mennesker får oplevelsen af at være med i et fælles projekt på scenen.

Det handler om lyst, livslyst, lyst til sociale fællesskaber, lyst til at udfordre sig selv, lyst til at turde - og meget andet.

Danseforestillingen Ultima opføres af 30 ældre mennesker i alderen 60+.

Danseforestillingen giver et stærkt og autentisk billede af, hvad det vil sige at være menneske med håb, drømme, passion og frygt.

Forestillingen varer ca. 60 minutter plus samtale. Man kan opleve forestillingen den 30. eller 31. januar kl. 20.00 i RemisenBrande.

Biilletter købes på www.remisenbrande.dkMan kan se mere http://svalholm.dk/ultima.aspx

Danseforestilling

Gruppen er klar til at få projektet i gang. Det sker ved to introworkshops i Nørre Snede på mandag 28. januar. Alle er velkommen til at prøve sig selv af i forhold til et scenekunstprojekt. Man kan deltage i én af de to introworkshops i Multisalen på Nørre Snede Skole klokken 10-11 eller kl. 13-14 på mandag 28. januar.

Her møder deltagerne performerne i danseforestillingen Ultima. Man kan se hvordan de træner, og prøv nogle af øvelserne og trinene - alle uanset niveau kan være med.

Der vil også være information om selve danseforestillingen Ultima i RemisenBrande 30. eller 31. januar 2019 kl. 20.00.

Der bliver også fortalt om workshopforløbet, som henvender sig til 60+ere og unge i alderen 15 - 29 år. Workshopforløbet har titlen "LYST - Eventyrlyst, livslyst, virkelyst", og er et alternativ til anden træning med stort fokus på det sociale. Workshopforløbet varer tre måneder, en gang om ugen fra kl. 15.00 - 18.00 med opstart uge 11. Man kan sagtens være med, selvom man aldrig har danset før, lyder det fra arrangørerne.

Seniorer kan få nye oplevelser med projekt Gentænk Aldring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce