Processen er i gang: Digitalt orgel kan blive løsning i Gludsted

I en nyere kirke som Gludsted Kirke kan man få tilladelse til et digitalt orgel. Arkivfoto: Morten Pape

Processen er i gang: Digitalt orgel kan blive løsning i Gludsted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Orglerne i Ejstrup og Gludsted Kirker trænger til en udskiftning. Onsdag blev menigheden spurgt.

Ejstrupholm: Menighedsrådet i Ejstrup-Gludsted sogn satser på et digitalt orgel til Gludsted Kirke, mens der ikke er taget nogen beslutninger om fremtiden for orgelet i Ejstrup.

Sådan er status efter et møde onsdag aften, hvor menigheden var inviteret til at drøfte fremtiden for de to orgler.

Omkring 30 deltog i mødet, og det betegner formand for menighedsrådet Hans Erik Møller som et fint fremmøde.

- Der var lige så mange forskellige meninger på mødet, som der var folk. Der var holdninger for og imod, om det skulle være et digitalt orgel eller om det skulle være et rigtig orgel, som vi har haft indtil nu. Og der er også noget, der hedder et hybridorgel, fortæller menighedsrådsformanden.

Der var holdninger for og imod, om det skulle være et digitalt orgel eller om det skulle være et rigtig orgel, som vi har haft indtil nu.
Hans Erik Møller, formand for menighedsrådet

Digitalt og billigt

Baggrunden for mødet var, at orglerne trænger til at blive skiftet ud.

- Spørgsmålet er, hvor lang tid man vil blive ved med at ofre penge på dem, når de skal gøres i stand. Vi har haft en orgelkonsulent ude for at se på orglerne sidste sommer, og han har vurderet, at der ikke skal ofres flere penge på orgelet i Gludsted. Når der er tale om en nyere kirke som i Gludsted, så kan man få lov til at sætte et nyt digitalt orgel ind. Det er en noget billigere løsning, end et traditionelt orgel. Det håber vi, vi kan få tilladelse til, siger Hans Erik Møller.

Et traditionelt orgel vil koste omkring fire mill. kroner. Et digitalt orgel vil koste en tiendedel, fortæller formanden.

- Det er stadig en lang proces, der venter forude. I forhold til en gammel kirke som Ejstrup Kirke, så skal der søges om det i provsti og i stift. Der kommer ikke noget orgel i år. Et forsigtigt skud er, at det tager to-tre år, siger formanden for menighedsrådet.

- Et nyt digitalt orgel som det vi gerne vil have i Gludsted, det regner vi med vil koste i underkanten af 500.000 kr. Det gamle skal jo også fjernes, og der skal laves lidt om på det sted, hvor det står, siger formand for menighedsrådet i Ejstrup-Gludsted sign, Hans Erik Møller.

Processen er i gang: Digitalt orgel kan blive løsning i Gludsted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce