Nye toner ved musikskolens nytårskoncerter

Musikskolen afholder snart igen den årlige nytårskoncert på RemisenBrande. Billedet her er fra sidste års koncert. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Nye toner ved musikskolens nytårskoncerter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ændringer i kulisserne på Ikast-Brande Musikskole. Nyt koncertudvalg på plads.

Brande: Ikke alt er, som det plejer, når Ikast-Brande Musikskole i to omgange inviterer til nytårskoncert i RemisenBrande fredag 18. januar og lørdag 19. januar. Den største ændring bliver dog ikke synlig for publikum, da den er sket bag kulisserne.

Siden den første nytårskoncert i 1997 har det været Jan Glud Østergaard, der har været tovholder på koncerterne, men da han sidste efterår gik på pension, har han i år overladt tøjlerne til andre.

Hele tre personer skulle der til for at afløse den hidtidige leder, som dog ikke har skulle kigge langt for at finde sine afløsere: Det, der nu er blevet til et koncertudvalg, består af hans tre dirigentkolleger Jørn Peter Andersen, Troels Richter og Tommy Slot, der alle ligesom han selv underviser på musikskolen - og Jan Østergaard har ikke sluppet nytårskoncerterne mere, end at han selv skal på podiet en håndfuld gange i løbet af koncerten for at dirigere orkesteret.

Omkring 85 musikere får de fire skiftende dirigenter at holde styr på. Dertil kommer en flok sangsolister (alle musikskoleelever), så alt i alt når man op omkring 100 medvirkende.

Det musikalske fundament udgøres fremdeles af Brande Amatørorkester og Herning Koncertorkester, som bliver suppleret med musikskoleelever helt ned til tiårs-alderen. De har dels forberedt sig hver for sig, dels i samlet flok ved to storprøver, første gang 1. december og anden gang ved generalprøven i lørdags.

Flere af musikskoleeleverne er faktisk blevet grebet så meget af det, at de har lært sig flere end de numre, de havde fået for som "lektier" - nytårskoncerterne er et af årets absolutte højdepunkter, forklarer musikskoleleder Simons Lindegaard, der bestyrer en del af teknikken under koncerten.

Blandede bolcher

Årets program er vanen tro en gang "blandede bolcher" udvalgt af de respektive dirigenter.

Fællessange afløses af filmmusik, wienervals, Mozarts "Eine kleine Nachtmusik", Elvis' "Love me Tender" i en instrumentalversion og et Carpenters-medley med sangsolist.

Jazz, en smule blues og et par ballader er der også blevet plads til på sætlisten, som desuden omfatter instrumentalnummeret Saxomagic, hvor blæsersektionen spiller hovedrollen.

Elever fra 5. klasse på Uhre Friskole udgør en stor del af saxofongruppen; et af de meget håndgribelige resultater af de skoleprojekter, musikskolen har kørt med de fleste af kommunens skoler siden kommunesammenlægningen, et samarbejde der fik ekstra næring med den seneste skolereform.

- Det er vores fødekæde, siger Simon Lindegaard således, og også på strygersiden er man af samme årsag godt besat, blandt andet takket være en gruppe unge cellister fra Engesvang.

Fornem tradition

Til at kæde de mange numre sammen har man endnu engang entreret med Teaterkompagniets formand, Jørgen Lauridsen, der har være konferencier, ligeså længe der har været nytårskoncerter, og selvom der sidder nye folk for bordenden, kommer der altså ikke til at ske de store revolutioner på scenen.

- Det er en fornem tradition at overtage, pointerer Troels Richter, der også har været glad for den velvilje, koncertudvalget er blevet mødt med hos musikskolens forskellige samarbejdspartnere. Ikke mindst RemisenBrande, der har været hjemsted for nytårskoncerterne siden 2004.

- Stemningen i Remisen er unik, pointerer Simon Lindegaard, der bliver suppleret af Troels Richter:

- Det er et professionelt set-up med lys og lyd - det giver en større tilfredsstillelse, når rammerne er i orden.

Nye toner ved musikskolens nytårskoncerter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce